CHP'Lİ VEKİLLERDEN FTSO'YA ZİYARET

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nı (FTSO) ziyaret eden CHP Muğla milletvekilleri Mürsel Alban ve Burak Erbay, Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ve yeni FTSO yönetimine başarı dileklerini iletti. Ziyarette kaçak yapılaşma, imar sorunu, koyların korunması ve ekonomiyle ilgili sorunlar hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

CHP Muğla milletvekilleri Mürsel Alban, Burak Erbay, CHP Fethiye İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Koyuncu ve beraberindeki heyet, FTSO Meclis Başkanı Kemal Hıra, Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ramazan Dim, Yönetim Kurulu üyeleri Emre Başaran, Elektrik Müh. Veli Önver ve FTSO Genel Sekreteri Ezgi Kullukçu tarafından 6 Aralık 2022 tarihinde Meğri Salonu’nda ağırlandı. 

Milletvekilleri Alban ve Erbay, geçen 15 Ekim’de yapılan FTSO organ seçimlerinde elde ettikleri başarıdan dolayı Başkan Çıralı ve yeni FTSO yönetimini tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi. 

Görüşmede aynı zamanda TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi Mürsel Alban, Muğla’daki imar durumu hakkında bilgiler verdi. Kaçak yapılaşmanın önüne geçilmesi noktasında yapılan çalışmaları anlatan Milletvekili Alban, “Muğla’nın imar planı ihtiyacı var ancak geniş bir perspektiften bakılarak 100 yıllık bir plan ortaya koymak gerekiyor. Göç, coğrafi yapı gibi durumlar dikkate alınarak, özellikle Fethiye gibi turistik bölgelerde parça parça açılmak suretiyle bu planın uygulanmasının yararlı olacağını düşünüyorum.” dedi.

Türkiye’de yaşanan ekonomik sıkıntılara değinen Milletvekili Erbay ise “Ekonomik sıkıntılar şuanda gündemimizin en önemli maddesi. Şuanda uygulanan politikaların sıkıntıları gideremediği, hatta daha da büyüttüğü görüşündeyiz. Geleceğe güvenle bakmak istiyoruz. Özellikle Muğla çok özel bir bölge. Dünyada dolaşan milyarlarca dolarlık kaynaktan ülkemiz özelinde ilimizin de pay almasını istiyoruz. Bu noktada kış turizminin canlandırılması Muğlamız için çok önemli. Dünyanın önemli turizm merkezlerinde yaz-kış ayrımı yok. Bu ayrımı ilimizde de ortadan kaldırmamız gerekiyor.” diye konuştu. 

Başkan Çıralı, “Hazırladığımız yeni raporu paylaşacağız.”

Milletvekilleri Alban ve Erbay’a nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ise “Seçimlerin ardından yeni yönetimimiz ve komitelerimiz oluştu. Sorunların çözümü noktasında oldukça hevesliler, Fethiye ve Seydikemerimizin sorunlarına çözüm üretmek istiyoruz. Önümüzdeki günlerde sorunların ve çözüm önerilerinin derlendiği bir rapor ortaya çıkaracağız. Biz sürekli raporlarımızı belediyelerden bakanlıklara kadar tüm kurumlarımızla paylaşıyoruz. Hazırladığımız yeni raporu sizlere de mutlaka sunacağız.” dedi.

Göcek koylarına ilişkin son gelişmelerin de değerlendirildiği görüşmede Başkan Çıralı, Babadağ Teleferik ile ilgili Milletvekili Alban ve Erbay’a bilgi verdi.    
       

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN