CHP'Lİ DEMİR'DEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili aday adayı Mehmet Demir, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı. 

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Türkiye'de gazeteci olmanın, özgürce haber yapmanın artık çok zor olduğunu ve muhalif olan her gazetecinin her an tutuklanma tehlikesiyle çalıştığını anlatan Demir, açıklamasına şöyle devam etti:
"Gazetecilerin özgürce haber yapmasını sağlamak demokrasinin olmazsa olmazıdır. İlkeli, tarafsız ve araştırmacı gazeteciliğin varlığı, ülkemiz demokrasinin ve sosyal adaletin gelişimine direkt katkı yaptığı gibi, kamuyu denetleme sorumluluğunun ve demokrasi kültürünün de yerleşmesini sağlamaktadır. Her ne kadar, AKP iktidarı yıllarında gazeteciler işsizlikle, baskıyla, cezaeviyle ve yargı sistemiyle tehdit edilmişse de, onuruyla mesleğine ve ülkesine haiz çıkan gazeteciler sayesinde, özgür ve dürüst gazetecilik adına umutlarımız kaybolmamıştır. Bizler, Cumhuriyet Halk Partisi olarak her süre özgür basın emekçilerimizin yanındayız. Bu bağlamda tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü bir kez daha kutluyorum."
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN