ÇAYLI, 'ADAY DEĞİLİM AMA SİYASETİN İÇİNDEYİM'

Karaçulha Eski Belediye Başkanı Yusuf Çaylı, Fethiye'de görev yapmakta olan basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Barbunn Cafe&Bistro’da Fethiye’de görev yapmakta olan basın mensuplarıyla bir araya gelen Karaçulha Eski Belediye Başkanı Yusuf Çaylı, kendisine sorulan soruları yanıtladı.
“BİZ HEP SİYASETTEYDİK”
Eski Belediye Başkanı Yusuf Çaylı, “En başta dediğim gibi, siyasette bir yere gelmeyeceğim. Ama vatandaşım ısrar eder ve “seni aday yapacağız” derlerse ona göre hareket ederim. Biz hep siyasetteydik, çok mücadele ettik. 1994’de, 1999’da hep iktidarı yıkarak geldim buraya. 2019’ da AK Parti İktidarı vardı, MHP’den aday oldum. Fethiye seçmeninin gönlünde ben varım. Bazı talihsizlikler başa gelebiliyor. 2019’da aday adayıydım. Ben AK Parti’ye adaylık başvurusu yapmaya gittiğimde AK Parti’deki yöneticiler kaçtı, bu kabul edilir bir şey değil. Umarım akılları başlarına gelmiştir. 10 yıllık belediye başkanlığımda kimseyi ayırmadım, kimseye kötü gözle bakmadım. Oy vereni de kucakladım, oy vermeyeni de kucakladım. Kısır çekişme olan yerde ben olmam. Ben yörük çocuğuyum. Oraya gelsem bile onları temizlemem lazım. Mustafa Kemal’in Toroslar ’da “duman tütüyorsa yörüklerdir” dediği gibi hepimiz onlardanız. Bunu da takip edebilmek gerekir diye düşünüyorum. Bize kapılar kapandı, ihraca gönderildik. Yine AK Parti’nin üyesiyim ben. Yarın neyi gösterir bilinmez, bakacağız” dedi.
“İKTİDAR BELEDİYESİ DEĞİLLERSE BAZI ŞEYLERE ERİŞMEK ZOR OLABİLİYOR”
Konuşmasına devam eden Çaylı, “Muhalefet belediyeleri de iş yapıyor arkadaşlar. Az da olsa çok da olsa iş yapıyorlar. İktidar belediyesi değillerse bazı şeylere erişmek zor olabiliyor. Ben aday olacaksam bile iktidar partisinin dışında aday olmam. Ben 2019’da gelip Ak Parti’ye geçtiğimde; ben yaylada rahmetli Kiremitçi’nin, Turan’ın başaramadığını Ak Parti rüzgârıyla başardım. Kendi birikimim var. İşin nasıl ve nereden biteceğini çok iyi biliyorum” ifadelerini kullandı.
“MUHALEFET DEĞİŞİYOR”
Birikimim var diyen Çaylı, “Ben nerde işim biteceğini çok iyi bilirim. Bunun için iktidar belediyesi olmasını vatandaşın tavsiye ederim. Ben olayım, olmayayım. Muhalefet değişiyor, ben o zaman ki şartlarda o şekil ile yola çıktıydım, şimdi Alim’e gelince, Alimin bazı yerlerde hataları var. Şimdi altyapı yapılırken 3,4 yer ihaleye verilmez. Bir bölgeyi verirsin, biter. Çünkü önümüz turizm. Bir bölge bitince, orayı ver. Her yeri inşaat haline alırsan, vatandaş tedirgin olur. Turizm tedirgin olur. Orada rahatsızlık oldu. İhale şartlanmışlıkları tez bitireceğiz, diye olmuş olsa bile ekonomi bozuldu. Şartnameye koymamış diye de düşünürüm. Şartnameye ekonomik arttırma konsaydı, bu işler bu kadar uzayamayacaktı. Ben belediyeciyim. Alim’in orada biraz eksikleri oldu. Ben birilerini de eleştirmiyorum. Siz basınsınız, size olanları söylüyorum. İnşallah vatandaşın gönlüne göre olur yaptıkları iş. Millet değer verdiyse 2024’de seçer. Değer vermediyse başka bir arkadaş gelir. Alim’de bizim meslektaşımız, belediye başkanımızdan geldi. Karadere ve Kumluova’ya özel idare gibi hizmet yaptım. Onlarda araç gerek yokken, ben vardı. Alıştık onlarla, az çok şeylerini bilirim. Alim’le de bir dostluğumuz var. Hala dostluğumuz devam eder ama siyasette ben oldum, görmeyeyim de oluyor. Bunları bizde görüyoruz. Seçilenler öyle olmamalı. Herkesle beraber olmalı. Seçim bitince de merabalaşmalı” şeklinde konuştu.

“İL OLMAYI İSTİYORUZ”
Fethiye’nin il olması durumu hakkında konuşan Çaylı, “İl olmayı istiyoruz. Bu memlekette il vaatleri çok olur. Rahmetli Demirel kırmızı plaka verdi oraya. Ama şimdi söylemler büyük. İnşallah bu cumhur ittifakı,  il yaparsa ben il yapan iktidara canla başla çalışırım. İnşallah İl olur, büyükşehir olmaz. İyi parti, Ak parti, CHP kanadında yokum. Ben Fethiye’de küpür olduğum için, herkes beni yanına çekmeye çalışıyor. Arkadaşlara ben aday değilim, siz başka yerde arayın diyorum. Değer verdiğim arkadaşlarım var, hepsi beni çağırıyor ama benim öyle bir düşüncem yok. Ben sadece Çaylıyım, gün olur harman olur. Harman kalkarken göreceğiz. Siyasette beklentiden ziyade hamleler var. İmamoğlu ve Akşener hamlesi gibi. 6’lı masa Ocak ayının altısında bir daha masaya oturacaklar diye biliyorum. O zaman bu iş netleşmezse vatandaş, millet ittifakından çözülmeye başlayacak. Ben 2009 seçimlerinde MHP’den aday oldum. Ben siyasetçiyim. Yarın hangi koldan oynayacağımı iyi bilirim” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN