BRİÇ TURNUVASINDAN FETHİYE'YE DERECE İLE DÖNDÜLER

Türkiye Briç Federasyonu'nun Antalya'da düzenlemiş olduğu 16 Yaş Grubu Briç turnuvasına katılan ÇYDD Fethiye Şubesi gönüllü öğrencilerinden Elif Naz Yılmaz ve Ayça Balkan Türkiye ikincisi oldular. Kupa ve madalyaları ile Fethiye'ye dönen Elif Naz Yılmaz ve Ayça Balkan için ÇYDD Fethiye şubesinden kutlama etkinliği düzenlendi. Etkinlikte akıl sporu Briç'te büyük bir başarı elde eden Elif Naz Yılmaz ve Ayça Balkan ile antrenörü ÇYDD Fethiye şubesi üyesi Mustafa Türkmen ödüllendirildi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Antalya’da düzenlenen ve çok sayıda briç severin katıldığı turnuvada sporcular dereceye girebilmek için mücadele etti. Dereceye girenler, kupa ve madalya ile ödüllendirildi. Turnuvadan Fethiye’ye derece ile dönen gençler ise FRT TV’ye açıklamalarda bulundu.

“BİRİNCİ KADEME BRİÇ ANTRENÖRÜYÜM”

Briç Antrenörü Mustafa Türkmen, “Birinci kademe briç antrenörüyüm. Çağdaş Yaşam Derneği’nde her hafta çocuklar ile çalışma yapıyoruz. Bu çalışmaların sonucunda Antalya’da gösterilen başarıyla karşılığını almış olduk. Amacımız ise milli takıma girmek” dedi.
“BİR SENEDİR BRİÇ OYNUYORUM”
Elif Naz Yılmaz, “Bir senedir briç oynuyorum. Hocamız çok iyi ve güzel eğitimler veriyor. Bunların karşılığında güzel bir seviyeye geldim. Briç akıl sporu. Benim derslerime başta olmak üzere her konuda hayatıma katkı sağlıyor” ifadelerini kullandı.
“ÜÇ YILDIR BRİÇ OYNUYORUM”
Ayça Balkan, “ Üç yıldır briç oynuyorum. Briçte en çok sevdiğim şey bir ortağımı olması ve insanların birbirine olan saygısı. Matematik dersinde ise çok işe yarıyor. Daha önce madalya almıştım. Şuan ise ilk kez kupa almış oldum” dedi.
“ÇOK GURURLUYUM”
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Canan İzmirli ise, “Çok gururluyum. Özellikle Cumhuriyetin 100. yılında bizi aydınlığa götürecek olan çağdaş gençlerin briçe yönelmesi ve başarılar elde etmesi bizi çok sevindirdi. Onlara ve antrenörlerine teşekkür ediyorum. Kızlarımızı da kutluyorum. 
Briç Nedir?
Briç oyunu; kartla oynanan oyunlar içerisinde bulunur. Kimi terimlerden ötürü pek çok birey açısından zor bir oyun şeklinde isimlendirilmektedir. Ancak oyun hakkında bilgi sahibi olduktan sonra oynamak oldukça zevkli olacaktır. Briç oyunu; 52'li kart destesi ve 4 kişi ile oynanmaktadır.
 Briç Nasıl Oynanır?

 Briç oyunu için; kişiler ortak olmalıdır. Daha sonra oyunculardan birisi sol taraftan başlayıp, saat yönüyle bütün oyunculara 13 tane kart dağıtır. Briç oyununda bir el, her oynayan kişinin ortaya atmış olduğu dört karttan oluşur. Her oyunda 13 el kazanılması gerekir. Çıkış kartı; el başında atılan ilk karta denilmektedir. Çıkış sırası, oyuncuda ise arzu ettiği her kartı tercih edebilir. Oyun içerisinde ilk kartı oyuncu çıkmıyorsa, çıkılacak karta uyumlu renkte kart çıkma zorunluluğu bulunur. Fakat elde uyumlu kart yoksa eldeki kartlardan arzu edilen oynanabilir.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN