Borucu, 'Hep zararına satıyoruz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet'in 100. Yılı anısına emeklilere özel 5000 TL ikramiye dağıtılacağını açıklamıştı. ÇKS kaydı olan emekli çiftçilerin bu ikramiyeden yararlanamayacağı belirtilmişti. Fethiye Cuma Pazarı esnafı çiftçi Mehmet Borucu, kendisinin de birçok çiftçi gibi yaşadığı bu mağduriyet hakkında açıklamalarda bulundu. 

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet'in 100. Yılı anısına emeklilere özel 5000 TL ikramiye dağıtılacağını açıklamıştı. ÇKS kaydı olan emekli çiftçilerin bu ikramiyeden yararlanamayacağı belirtilmişti.

Fethiye Cuma Pazarı esnafı çiftçi Mehmet Borucu, kendisinin de birçok çiftçi gibi yaşadığı bu mağduriyet hakkında açıklamalarda bulundu.

Mehmet Borucu yaptığı açıklamada, “Bizim hakkımızı yiyorlar. Esas çiftçiye verilecek ikramiyeyi normal çalışmayana veriyorlar. Çalışmayan niye çalışmaz, demek ki parası var. Ama bizim ihtiyacımız olduğu için çiftçi olarak biz çalışıyoruz. 7500 lira maaş alıyoruz, bu 7500 lira bize yetmiyor geçinemiyoruz. Sattığımız ürünler kurtarmıyor. Bir çuval gübre 1500 lira biz bunları alamıyoruz. Domates pahalı diyorlar, değil. 7-8 liraya alan satan yok. Bir fide 18 lira. 18 liraya alıyorsun bunu 8 liraya satıyorsun para kazanamıyorsun. Bu ikramiyenin verilmesi lazım, bu destek çiftçilere olması lazım. Bizim için 5000 lira 50000 yerine geçiyor, ihtiyacımız oluyor” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN