BAŞKAN UYSAL, 'SEZON BEKLENTİLERİMİZİN ÜZERİNDE GEÇTİ'

Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal yaz sezonunu FRT TV mikrofonlarına değerlendirdi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Kasım ayının ikinci haftası yaşanırken Fethiye’de turizm bitme seviyelerine yaklaştı. Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal ise geride kalan 2022 yaz sezonu hakkında açıklamalarda bulundu.
“2022 SEZONU BEKLENTİLERİMİZİN ÜZERİNDE GEÇTİ”
Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal, “2022 sezonu beklentilerimizin üzerinde geçti. Ocak ve Şubat aylarında beklentimiz daha yüksekti Fakat Rusya-Ukrayna savaşından sonra beklentilerimizi aşağı yönde revize etmiştik. Maalesef bu savaştan dolayı en büyük iki pazarı kaybettik. İlerleyen süreçte Türk Hava Yolları’nın bu sürece dâhil olmasıyla birlikte böylemize Rus vatandaşlar gelmeye başladı. Fakat Ukrayna pazarı olmadı. İngiltere pazarında ise rekor bekliyorduk. Bu doğrultuda şuana kadar geçen uçuşlarda Dalaman Hava Alanı en iyi sezonunu geçiriyor. Rusya pazarı ise her şeye rağmen ikinciliğini korurken Ukrayna pazarını kaybettik. Sonrasında Almanya ve Polonya’dan misafirler bölgemize geldi. Hollandalı misafirlerimiz ise beşinci sırada. İyi bir sezon geçirdik diyebiliriz” ifadelerini kullandı.
“YERLİ MİSAFİRLER BİZİM BEL KEMİĞİMİZ”
Konuşmasına devam eden Başkan Uysal, “Fethiye bölgesi açısından yerli misafirlerimiz bizim bel kemiğimizdi. Türk turizmin bel kemiği yerli misafirlerdir. Bölgemizi ziyaret eden tüm misafirlere teşekkür ediyorum. Fakat Türk turizmin bu şekilde 2-3 sezona daha ihtiyacı var. Malum 2019’da bölgemizde ki oteller ciddi gelir kaybına uğradı. 2020 ve 2021 de pek çok açılmayan tesislerimiz oldu. 2022 ise güzel geçti ama 1 sene 3 senelik kötü gidişatı telafi etmiyor. Temennimiz ilerleyen yılların iyi bir şekilde geçmesi ve maliyetlerin kontrol altına alınması. Malum giderlerde çok ciddi artış var. Bu konuda çok sıkıntı çektik. İnşallah seçimlerin yaklaşmasıyla ekonominin kontrol altına alınmasını düşünüyorum. İnşallah bölgemizin tanıtımıyla da misafirlerimizi ağırlamaya devam edeceğiz” dedi.

BAŞKAN UYSAL, 'SEZON BEKLENTİLERİMİZİN ÜZERİNDE GEÇTİ'

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN