TÜRKİYE'DE İLK! DEAF BOWLS FESTİVALİ FETHİYE'DE YAPILDI

Deaf Bowls olarak bilinen Sağır Çim Bowling Festivali ilk kez Türkiye'de yapıldı. 100'e yakın İngiliz oyuncunun katıldığı festival renkli görüntülere sahne oldu.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Türkiye’de ilk kez yapılan Deaf Bowls olarak bilinen Sağır Çim Bowling Festivali, Fethiye Oykun Otel’de yapıldı. 100’e yakın İngiliz oyuncunun katıldığı festival renkli görüntülere sahne oldu.
ÖCEK, “DEAF BOWLS OLARAK BİLİNEN ÇİM BOWLİNGİ ADINDA BİR FESTİVAL VAR”
Festival hakkında konuşan Oykun Otel Sahibi Oykun Öcek, “Bugün burada İngiltere’de Deaf Bowls olarak bilinen çim bowlingi adında bir festival var. İngiltere’de bu sporla ilgilenen kulüpler buraya tatile geliyor. Yaklaşık 10 yıldır böyle bir organizasyon yapılıyor. Bu yıl da Deaf Bowls festival var. Yani sağır olan ve İngiltere’de bowling oynayan 100’e yakın kişi burada oyun oynuyorlar” dedi.
BAŞKAN UYSAL, “TURİZMİN 12 AYA YAYILMASI İÇİN ÖNEMLİ BİR AKTİVİTE”
Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal ise, “ Turizmin 12 aya yayılması için önemli bir aktivite. Fethiye, doğası ve güzellikleriyle 12 ay yapmaya müsait bir yer. O yüzden bu tip aktiviteler bizi mutlu ediyor. Önümüzde ki yıllarda ise bu tarz aktivitelerin artacağını düşünüyorum. Bölgemize yurt dışından yoğun bir talep var. İnşallah ilerleyen yıllar da bu tip organizasyonlar artar ve turizm uzar” ifadelerini kullandı.
VİDLAR, “İLK KEZ TÜRKİYE’YE GELDİK”
Deaf Bowls Festivali Organizasyoncusu Eddie Vidlar, “15 yıldır bu festivali değişik ülkelerde düzenliyoruz. İlk kez Türkiye’ye geldik. Burada olmaktan herkes çok mutlu. Türkiye’de ki tek saha burası. Buraya tekrardan geleceğiz. Dünyanın birçok ülkesine gittik. Burayı çok beğendik. Fethiye çok güzel” şeklinde konuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN