BAŞKAN TURGUTOĞULLARI, 'YARDIM ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYORUZ'

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve birçok ilde büyük yıkıma sebebiyet veren depremin ardından sivil toplum kuruluşu anlayışıyla hareket ettiklerini belirten İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Tolga Turgutoğulları, bu yönde çalışmalarına ara vermeden devam edeceklerini belirtti.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Depremin ilk gününden bu yana yoğun bir çalışma içerisinde olduklarının altını çizen İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Tolga Turgutoğulları; birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde yaraların sarılacağını söyledi. 12 ilden gelen yaklaşık 524 kişilik arama kurtarma ekibinin 129 vatandaşı enkaz altından canlı olarak kurtardığını hatırlatan İlçe Başkanı Turgutoğulları, parti olarak ülke genelinde yardım çalışmalarını da sürdürdüklerini kaydetti.
129 VATANDAŞIMIZI ENKAZ ALTINDAN SAĞ OLARAK KURTARDIK
İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Tolga Turgutoğulları yaptığı açıklamada, “Depremin ilk anından itibaren bir sivil toplum kuruluşu anlayışıyla hareket ediyoruz. Afet bölgemizdeki tüm il, ilçe ve köylerimizde yardım organizasyonları, arama kurtarma faaliyetleri, ulaşılamayan bölgelere ulaşma, aşevleri, tahliye ve sağlık hizmetlerimizle, Tüm gücümüzle çalışmaya devam edecek, yaralarımızı hep birlikte saracağız. Belediyelerimiz, il ve ilçe başkanlıklarımız ve en önemlisi vatandaşlarımızın desteğiyle 450 tırla 1 milyondan fazla ihtiyaç malzemesini depremzedelere ulaştırdık. Binin üzerinde çadır sevkiyatı yaptık. 12 ilimizden gelen yaklaşık 524 kişilik arama-kurtarma ekibimiz enkaz altından 129 vatandaşımızı canlı olarak kurtarmayı başardı. Bölgede 21 aşevi kurarak günlük 150 bin civarında yemeği vatandaşlarımıza ulaştırdık. İletişim sorunlarını ortadan kaldırmak adına Gençlik Politikaları Başkanlığımız, afetdestek.com sayfasını devreye koydu. Depremin üçüncü gününden itibaren bir tahliye ofisi kurduk. Yaklaşık 7 bin civarı vatandaşımızı tahliye ederek, yerleşimlerini sağladık. Toplumsal Politikalar Başkanlığımız tarafından sağlık destek hattı kurduk. Antakya, Kahramanmaraş ve İskenderun’da 3 adet sahra hastanesini hizmete aldık” şeklinde ifadeler kullandı.
SİYASİ İKTİDAR DEVLETİMİZİN İMKÂNLARINI MİLLETİMİZİN BEKLEDİĞİ ÖLÇÜDE SAHAYA YANSITAMADI 
Açıklamasını sürdüren İlçe Başkanı Turgutoğulları, “Bölgemizde geçmiş yıllarda yaşadığımız yangınlarda da,  bugün yaşanan deprem afetinde de aynı duyarlılığı gösteren, Fethiyeli hemşehrilerim, memleket aşığı kardeşlerim, büyüklerim, herkesten Allah razı olsun.  İyi Parti Fethiye İlçe Başkanlığı olarak, yönetim kurulu üyelerimize, Kadın Politikaları Başkanlığımıza, Gençlik Politikaları Başkanlığımıza ve partimize gönül vermiş tüm dava arkadaşlarıma gösterdikleri kıymetli çalışmalarından dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Devletin iki temel unsuru millet ve siyasi iktidar. Maalesef görebiliyoruz ki; siyasi iktidar devletimizin geniş imkanlarını, yetkisini, gücünü ve iradesini milletimizin beklediği ölçüde sahaya yansıtamamıştır. Eski Kahramanmaraş İl Başkanımız Av. Ahmet Çabukel’in, 3 Ağustos 2022 yılında yaptığı deprem uyarısına, tepkisiz kalınmış, bilime, liyakate uzak olan yetkililer tepkisiz kalmış,  beklenen deprem yaşanmıştır. Aslında yaşanan deprem, yavaş yavaş gelmekte olan kurumsal depremin bir neticesiymiş. Böylesine büyük bir afet karşısında milletimiz devletine sahip çıkmış, eksiklikleri gidermeye yönelik olarak 7’den 70’e, Türkiye’nin her tarafı seferber olmuş ve bu olayın en az hasarla atlatılabilmesine yönelik çabalar, bütünleşik hal almıştır. Bu bütünlüğü daha da ilerletmek adına İYİ Parti olarak en başından beri sivil toplum anlayışı ile hareket etmekteyiz. Sahada ara düzenler kurarak, bütün problemlere tesir etmeye çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener rozetini çıkartarak, afet yerinde tüm kurmayları, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Muğla Milletvekilimiz, Prof. Dr. Sayın Metin Ergun, il, ilçe başkanı dava arkadaşlarımla 850 kişi ile yerinde tespit ve organizasyon faaliyetlerini devam etmektedir” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ ENKAZIN ALTINDA KALMIŞTIR
İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Tolga Turgutoğulları, “Açıklanan rakamlara göre 2 milyon 200 bin vatandaşın bölgeden ayrılıyor,  bu çok ciddi bir rakam. Genel Başkanımızın sahadan verdiği mesaj çok kıymetlidir. Hatay’dan başlayarak ülke genelinde yabancılara mülk ve toprak satışının durdurulması çağrısında bulundu. Burada durulan nokta şu; sadece yabancılar açısından bakmayalım. Bu gelişmeler gösteriyor ki, bir göç hareketliliği olacak. Oysa bu bölge birçok noktadan çok önemli… İnsanlarımızın burada yaşamaya devam etmesi gerekiyor. İnsanlarımızın topraklarında, evlerinde olması gerekmektedir. Daha hızlı karar verilecek diyerek sunulan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi enkazın altında kalmıştır. Allah milletimize bir daha böyle acılar göstermesin, vefat edenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum, Milletimizin başı sağ olsun” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN