Başkan Çıralı, Fethiye Ve Seydikemerli Yatırımcıları Seydikemer TDİOSB'ye Başvuru Yapmaya Davet Etti

Seydikemer'in Çobanisa Mahallesi'nde yapılacak Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt Sığırcılığı) Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) Yönetim Kurulu Toplantısı, Muğla Valisi İdris Akbıyık başkanlığında yapıldı. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı'nın da katıldığı toplantıda, yatırım yapmakta istekli firmaların belirlenmesi amacıyla ön talep toplanması konusu görüşüldü. Alınacak ön taleplerde Fethiye ve Seydikemerli yatırımcılara öncelik verileceğini belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, başvuruların Türkiye'nin her yanından bölgeye yatırım yapmak isteyen firmalara açık olduğunu belirterek Fethiye ve Seydikemerli tüm yatırımcıları Seydikemer TDİOSB'ye başvuru yapmaya davet etti.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Son Dakika 48

Muğla Valiliği’nde 17 Ocak 2024 tarihinde gerçekleştirilen toplantıda, Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker, Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Seydikemer TDİOSB Genel Müdürü Tayyar Öztürk ile Fethiye Seydikemer İlçeleri Süt Üreticileri Birliği Başkanı Turgut Tokmak da yer aldı. 

Toplantıda ilk olarak Muğla, Antalya, Burdur ve Denizli illerinin kesişim noktasında yer Seydikemer TDİOSB’nin etüt, proje, mühendislik hizmetlerinin yapılmasında gerekli verilerin toplanması konusu ele alındı. Ön tahsis için yatırımcılardan talep toplanması kararı alınan toplantıda, hazırlanacak başvuru formu ve duyuru metni üzerinde değerlendirmeler yapıldı. Fethiye ve Seydikemerli yatırımlara öncelik verilecek talep toplama işleminin ardından TDİOSB’nin sınırlarının belirleneceği, ahır ve hayvan baş sayısının şekilleneceği kaydedildi.

Başkan Çıralı, “Fethiye ve Seydikemerli tüm yatırımcılarımızı başvuru yapmaya davet ediyorum.”

Toplantıya ilişkin değerlendirmelerde bulunan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, 1150 dekar alan üzerine kurulması planlanan ve 2 bin 500 kişiye istihdam sağlaması ön görülen Seydikemer TDİOSB’nin talep toplama duyurusunun önümüzdeki günlerde yapılacağını söyledi. Başkan Çıralı Fethiye ve Seydikemerli tüm yatırımcıları talep başvurusu yapmaya davet etti. Talep başvurularının değerlendirme aşamasında Fethiye ve Seydikemerli yatırımcılara öncelik tanınacağını anlatan Başkan Çıralı, bu başvurular neticesinde projenin sınırlarının, ahır ve hayvan baş sayılarının şekilleneceğini dile getirdi. 

Başvuruların ülkemizin her yanından bölgemize yatırım yapmak isteyen firmalara açık olduğunu vurgulayan Başkan Çıralı, “40 bin baş hayvan sayısına ulaşmasını beklediğimiz Seydikemer TDİOSB, bölgemize bugüne kadar kazandırılmış en büyük yatırım olacak. Bu büyük projede, ülkemizin geleceğini tarım ve hayvancılıkta gören tüm yatırımcılarımızı bizimle beraber olmaya davet ediyorum. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde ilk adımları atılan projemize Türkiye’nin en büyük firmaları da ilgi gösterecektir. Bu proje ile birlikte bölgemiz, süt ve süt ürünleri üretiminde tüm dünyada söz sahibi olacaktır.” dedi.  
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN