Ahmet Y. Çolak, 'Karaçulha'lı olarak Şenliklerimizi Devam Ettireceğiz' 

Fethiye'de faaliyet gösteren Myra Yapı İnşaat Firması sahibi Ahmet Yasin Çolak, Yayla Karaçulha Yörük şöleninde ata kültürünün yaşatılması için elinden geldiği desteği verdiğini ifade etti. 

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Karaçulha Gönüllüleri Derneği tarafından bu yıl sekizincisi organize edilen Yayla Karaçulha Yörük Şenliği’ne katılan, Myra Yapı İnşaat Firması sahibi Ahmet Yasin Çolak şenlik hakkında konuştu. Ata kültürünün öneminde değinen Çolak, bu geleneği genç nesillere aktarmak istediğini söyledi.

Şölen hakkında açıklamalarda bulunan Myra İnşaat Sahibi Ahmet Yasin Çolak, “Her sene olan Karaçulha Yörük şenliklerimiz, bu sene daha kalabalık bir şekilde gerçekleşti. Hava şartları da gayet uygun. Bu tür etkinliklerimizin bir çoğunda aktif olarak rol almaya çalışıyoruz. Karaçulha’nın bir evladı olarak şenliklerimizin senelerce devam etmesini temenni ediyorum. Elimizden gelen maddi ve manevi beldemizin ve derneğimizin yanındayız. Gençler bu Yörük kültürüne biraz uzak kaldı. Bizde yaş olarak genç sayılırız ama ata kültürü dediğimiz geleneğimizin devam etmesi için emek sarf ediyoruz. Onlarda bu heyecanımızı görüp,inşallah bizleri örnek alırlar. Bu şenliklerimizde bulunup, ata kültürlerini öğrensinler” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN