Turizm Sezonu Beklentilerin Altında Kaldı

Fethiye'de Çalış Plajı yoğun görünse de, sezon beklentileri karşılamıyor. İşletmeci Oğuz Yiğit, tekne turlarındaki düşük doluluk ve genel ekonomik durgunluk hakkında konuştu.

Turizm Sezonu Beklentilerin Altında Kaldı

Muğla’nın gözde turizm merkezlerinden Fethiye’de sezon beklentilerin oldukça altında ilerliyor. Çalış Plajı’nda işletmecilik yapan Oğuz Yiğit, turizmdeki durağanlığa dikkat çekti.

Turizm Sezonu Beklentilerin Altında Kaldı

“Rüzgârlı ve dalgalı havaya rağmen Çalış Plajı yoğun” diyen Yiğit, akşamları sahildeki kalabalığın esnafa kısmen katkı sağladığını belirtti. Ancak genel anlamda sezonun kötü geçtiğini vurgulayan Yiğit, “Çalış sahilde turizm çok iyi gidiyor desem yalan olur. Gerçekten çok kötü. Nedenini sorarsanız; pahalılık, siyasi ortam diyebilirim” şeklinde konuştu.

Turizm Sezonu Beklentilerin Altında Kaldı

Özellikle tekne turlarındaki düşüşe dikkat çeken Yiğit, teknelerin yüzde 40 ila 50 dolulukla tura çıktığını söyledi. Yiğit, “Kapadokya’ya kadar turla gidiyoruz. Aslında fiyatlar yüksek değil, gelirimiz az. Bu sezon felaket bir sezon” dedi.

Geçtiğimiz yıllara oranla ciddi bir gerileme yaşandığını ifade eden Yiğit, “Mayıs ve haziran aylarında geçen senelere göre yüzde 30 ila 40 oranında azalma var. Ağustos ayında da aynı düşüş kendini belli ediyor” ifadelerini kullandı.