'Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası' Açıklaması

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü, 22 Kasım'Türk Diş Hekimliği Günü' ve 22 Kasımı içine alan hafta 'Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası' ile ilgili açıklama yaptı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Yapılan açıklamada, “Ağız ve diş sağlığı insan sağlığının çok önemli bir bölümünü oluşturmaktadır. 22 Kasım 1908 tarihinde resmi bir yapıya kavuşturulmuş olan Dişçi Mektebi, 1909 tarihinde eğitime başlamıştır. 1996 yılından itibaren her yıl 22 Kasım günü “Türk Diş Hekimliği Günü” ve 22 Kasımı içine alan hafta "Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası" olarak kutlanmaktadır.
Tüm yaş gruplarının yaşam kalitesini etkileyen, ancak sağlığı doğrudan tehdit etmediği için ihmal edilen diş ve diş eti hastalıkları, toplumda sık görülen sağlık problemidir. Oysa diş ve diş eti hastalıkları önlenebilir, kontrol edilebilir ve tedavi edilebilir hastalıklar grubunda yer almaktadır. Diş çürüğünü önlemek de; hastalık oluşunca tedavi etmekten daha kolay, daha ucuz, daha acısız, daha pratik ve daha sağlıklı olduğu için hastalığın davranışla değiştirilebileceği gerçeği büyük önem arz etmektedir.
Çocuk ve gençlerin zamanla edindikleri alışkanlıklar ileriki yaşlarda hem genel sağlıklarını hem de ağız ve diş sağlıklarının şekillendirmesinde büyük katkı sağlar. Bu dönemde çocuk ve gençler üzerinde ailelerin, öğretmenlerin ve medyanın da etkili olduğu bilindiğinden ülkemiz genelinde bireylerin bu konuda bilinçlendirilmesine katkıda bulunmak, ağız diş sağlığının önemine dikkat çekmek ve doğru alışkanlık kazandırmak amacıyla “Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası” nda etkinlikler düzenlenmektedir” denildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN