TEKNELER FUAR BOYUNCA GÖCEK'TE SERGİLENECEK

Tüm Yat İşletmeleri Yatırımcıları Broker ve Acenteleri Derneği (TYBA) tarafından bu yıl dördüncüsü yapılacak olan 'TYBA Yatch Show Q D-Marin Göcek' tanıtım toplantısı gerçekleştirildi

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

D-Marin Göcek’te organize edilen etkinliğe, Tüm Yat İşletmeleri Yatırımcıları Broker ve Acenteleri Derneği Başkanı Güneş Aysun, TYBA Derneği Başkan Yardımcısı aynı zamanda Show Komite Başkanı Serhan Cengiz, TYBA Yönetim Kurulu Üyesi İdris Uçar, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Başkanı Osman Çıralı, FTSO Başkan Yardımcısı Ramazan Dim ile D-Marin Göcek Genel Müdürü Bora Ergezgin katıldı. 4. TYBA Yatch Show Q D-Marin Göcek fuarı hakkında ayrıntılı bilgilerin aktarıldığı programda, bu yıl 100 civarında yabancı katılımcının yer alması bekleniyor. 

Yapılan açıklamalarda, 5-9 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan 4. TYBA Yatch Show Q D-Marin Göcek fuarının, bölge turizmi ve tanıtım için büyük bir öneme sahip olduğu ifade edildi. Bunun yanında geçen yıl düzenlenen etkinlikte, 23 ülkeden 45 yabancı yatırımcının yer aldığı bildirildi. 

Cengiz, “Türk yat turizmi, Türk turizmi içinde çok prestijli bir sektör”

Açılış konuşmasını yapan TYBA Derneği Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Show Komite Başkanı Serhan Cengiz, “Bu fuar, Türk turizmi için çok önemli bir etkinlik. Türk yat turizmi ise Türk turizmi içinde çok önemli ve prestijli bir sektör. Çünkü yat turizminde, ülkelerde karar verici mekanizmalarda bulunan birçok insanı gezdiriyoruz. Bu şovumuzun amacı da Türkiye’nin önde gelen seçkin, güzel teknelerini yurt içi ve yurt dışından gelecek broker ve acentelerle paylaşmak. Teknelerimiz beş gün boyunca Göcek D-Marin’de sergilenecek. Geçen yıl 23 ülkeden 45 kadar yabancı broker, toplamda 300 broker katılmıştı. Bu sene bu sayının daha da artacağını ve özellikle yabancı katılımının şu anda 75 civarında olduğunu, sayının 100’ü bulacağını düşünüyoruz. Bu çok önemli çünkü bizim ülkemizin tanıtımına direkt faydası var. Katılan her broker, kendi ülkesine gittiğinde bizim teknelerimizi anlatacak. Misafirlerine ve müşterilerine bizim teknelerimizde tatil yapmasını teşvik edecek ve pazarlayacak” dedi. 

Aysun, “Bizim amacımız sektörde standartları yükseltmek”

TYBA Derneği Başkanı Güneş Aysun konuşmasında, “Derneğimizin başkan yardımcısı aynı zamanda organizasyonun komite başkanı Serhat Cengiz, bu etkinliğin amacını çok iyi açıkladı. Ben sadece derneğimiz hakkında bilgi vermek istiyorum. 2017 yılında merkezi Muğla’da kurulmuş bir derneğiz. Şu anda 90 üyesi var bu 90 üye Türkiye’de ticari yat işletmeciliği ile acente olarak uğraşan kurumsal firmaların üye olduğu bir dernek. Türkiye’de ağırlıklı olarak yat turizmi Muğla’nın bölgelerinden pek çok bölgemiz var. İstanbul, Antalya, İzmir son olarak da bursa da üyelerimizin katılımıyla 90 üyeye ulaştı ve Türkiye’de ticari yatçılığının çok önemli bir kesimini temsil ediyor. Bizim amacımız sektörde standartları yükseltmek ve Türkiye yat turizmi tanıtımına fayda sağlamak. Sektörün içerisinde sağlıklı bir rekabet olması için gerekli çalışmaları yapıyoruz. İlk defa bu sene yat kiralama kontratı hazırladık” ifadesini kullandı. 

Ergezgin, “Mavi Yolculuk’ta dünyanın önde gelenlerindeniz”

D-Marin Göcek Genel Müdürü Bora Ergezgin, “Bilindiği üzere marinaların yapılma amacı, dışarıdan yatçıların gelmesi ve döviz girdisi sağlamaktır. Buraya gelen teknelere barınma imkânı sunmamız gerekiyor. Bu sektör çok iç içe geçmiş bir sektör. Deniz turizmi ziyaretçisi normal bir turistin günlük harcamasının yaklaşık 20-30 katı harcama yapar. Bu durum da ülkemizin turizm gelirleri için çok büyük bir etkidir. Mavi Yolculuk’ta dünyanın önde gelenlerindeniz. Bölgemiz de bu işler için çok uygun. Talepler alıyoruz ve daha fazla talep almak istiyoruz. D-Marin şuan 19 marinaya ulaşmış bir marinalar zinciridir. Türkiye’de 3 tane marinası var. Göcek bunların içinde en iyi nokta... Yat turizminin en üst noktasındayız. Kaliteyi her zaman yukarı taşımamız gerekiyor. Altı ülkede D- Marin flaması dalgalanıyor. Birleşik Arap Emirlikleri’nde de dört  adet marinamız var. Akdeniz’in liderleri konumundayız” diye konuştu. 

Çıralı, “Göcek bizim için çok önemli”

Son olarak konuşan FTSO Başkanı Osman Çıralı, “Oda olarak en önemli faaliyetler bölgemizin tanıtımıdır. Ben bu bölgeye katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum. Gerçekten çok güzel bir etkinlik… Biz her zaman bölgemizi tanıtmak adına bütün fuarlara katılıyoruz. Fethiye’de turizm konseyi çalışmalarını yapıyoruz. Göcek bizim için çok önemli. Arkadaşlar Göcek’in tanıtımına da katkı sağlıyorlar. Fuar gibi geçen bir etkinlik olacak. Herkese bölgenin tanıtımı için yapılan desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN