SYNEVO LABORATUVARI FETHİYE'DE

Avrupa'nın lider laboratuvar zincirlerinden biri olan Synevo, Fethiye'de açıldı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Avrupa’da lider laboratuvarlardan biri olan ve aynı zamanda Türkiye’de İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa ve Bodrum’da şubeleri de bulunan Synevo Laboratuvarı, Fethiye’de açıldı. Yoğun katılımın olduğu açılış programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Genel Müdür Gürkan Gelibolu ve Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca konuşma yaptı. Sonrasında Başkan Karaca, kurdele kesti ve misafirlerle birlikte laboratuvarı gezdi. 
“BUGÜN BİZİM İÇİN ÇOK MUTLU BİR GÜN”
Genel Müdür Gürkan Gelibolu şirket hakkında bilgiler verdi. Sonrasında konuşmasına devam eden Gelibolu,” Buranın açılışını sizlerle paylaşmaktan kıvanç duyuyoruz. Bugün bizim için çok mutlu bir gün. Bir Avrupa Laboratuvar zinciri olarak Türkiye’deki 11.yılımızda İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Bodrumdan sonra Türkiye’nin 5 farklı şehrinde 9.laboratuvarı 15. şubeyi ve Muğla ilinde Bodrum’dan sonra ikinci laboratuvarımızı Fethiye’de açmanın heyecanı içerisindeyiz. Pandemi, Rusya Ukrayna savaşı ve ülkemizdeki ekonomik zorlukların peş peşe geldiği böylesine zor bire dönemde Türkiye’ye olan inancımızla Fethiye laboratuvar yatırımımızı gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bizlerle birlikte bu heyecanı paylaştığını için çok teşekkür ederiz. Neden Fethiye? Muhtemelen bunu herkes merak ediyordur. Bodrum laboratuvarımızı açtıktan sonra, Fethiye’den gelen birçok hastamız, Fethiye’de böyle bir ihtiyaç olduğunu belirterek bizden Fethiye’de de laboratuvar açmamızı istediklerini belirttiler. Değerlendirme yaptığımızda, Fethiye konum olarak hem Antalya hem de Muğla’ya olan uzak mesafesi nedeniyle bazı laboratuvar tekliklerini İzmir ve İstanbul gibi büyükşehirlere göndermek zorunda kaldıklarını ve test sonuçlarının birkaç güne çıkabildiklerini gördük. Test sonuçlarının gecikmesi tedavinin de gecikmesi anlamına geliyor. Özellikle pandemiyle birlikte Büyükşehirlerde yaşayan pek çok hekim Fethiye gibi Akdeniz sahillerinde önemli şehirlere yerleşmeye başladılar. Fethiye’de artan muayeneler nedeniyle tıbbi laboratuvar ihtiyacı ortaya çıktı. Synova gibi laboratuvarların açılması daha fazla hekimin Fethiye’ye yerleşmesine sebep olacaktır. Fethiye konum olarak uygun hava koşulları, deniz ve tarih turizmi nedeniyle, sağlık turizmi olma bakımından önemli avantajlara sahiptir. Burada çok fazla yabancının 4 mevsimi yaşıyor olması da çok önemli bir etken. Bizim gibi sağlık kuruluşlarının sayısının Fethiye’de artması, önemli bir sağlık merkezi haline gelmesine mutlaka katkıda bulunacaktır” dedi.
“FETHİYE HİT OLMA YOLUNDA İLERLİYOR”
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca yaptığı konuşmada,” Bu kadar büyük bir firmanın buraya gelip bu güzel yatırımı yapmasından dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum. Artık Fethiye hit olma yolunda ilerliyor. Fethiye sadece deniz, kum ve güneş değil. Farkı destinasyonlarda turizmin geliştiği önemli merkezlerden bir tanesi oldu. Bizler Fethiye2nin temel sorunlarını çözebilmek adına 3,5 yıldır Fethiye’nin geleceği için çalışıyoruz. Nasıl doğru işler yaptığımızı da görüyoruz. Ülkemizde birçok firmanın belediyemiz ile işbirliği yaparak yatırım yapmak istediklerini görüyoruz. Bu yatırımlar çok önemli. Fethiye’yi daha iyi yerlere getirmek adına çalışmalar yapıyoruz. Sağlık turizmi içinde birçok poliklinikler açılıyor. Bu durum ilerleyen süreçlerde sağlık turizmin 4 mevsime yayılması için önemli. Değerli yatırım için teşekkür ediyorum” dedi.

SYNEVO LABORATUVARI FETHİYE'DE

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN