SOL PARTİ, HAİN SALDIRIYI KINADI

Fethiye Sol Parti İlçe Örgütü tarafından basın açıklaması yapıldı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Basın açıklamasını yapan İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Nermin Erdoğan,” 18 Ekim 2022 Salı günü Fethiye Sol Parti üyemiz İlhan Bozkurt kimliği belirsiz bir kişi tarafından faşist saldırıyı uğramıştır. Fethiye Sol Parti İlçe Örgütü olarak şiddetle kınıyor, failin bir an önce yakalanarak hesap sorulmasını ve olayın aydınlatılmasını bekliyoruz.
İlhan Bozkurt, 18 Ekim 2022 Salı günü saat 14.20 sularında Fethiye Cami Mahallesi’nde yolda yürürken arkasından gelen kimliği belirsiz bir kişi tarafından yumruklu saldırıya uğramıştır.
Saldırgan, "Sen misin o dev-genç başkanı, sana milleti tehdit etmeyi göstereceğim" diyerek yoldaşımız İlhan Bozkurt’a yumruklu saldırıda bulunmuş, Bozkurt, yapılan saldırı sonucu yaralanmıştır. Olay emniyet güçlerine intikal etmiştir. Polis, olay yerinden hızla uzaklaşan saldırganın kimliğini belirlemeye çalışmaktadır. 
Yoldaşımız İlhan Bozkurt yaptığı açıklamada: “Hastane, tedavi, rapor, karakol, şikâyet işlemlerini tamamladım. Faşistlere yakışır bir sinsilik ve kalleşlik içinde yapılan bu vahşi saldırıyı lanetliyorum. Tüm arkadaşlarımdan üzülmemelerini ve böyle saldırılara karşı dikkatli olmalarını diliyorum.” Dedi.
Bu basit bir darp cebir olayı değildir. Tüm topluma yönelmiş bir tehdittir. Yasal sürece intikal ettirilen olayda delillerin gizlenmesini önlemek karartmamak amacıyla basın açıklaması geciktirilmiştir.
Biz de, Parti Üyemiz ve Yoldaşımız İlhan Bozkurt’a karşı gerçekleştiren bu faşist saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Fethiye Sol Parti İlçe örgütü olarak bu türden faşist saldırıların bizi yıldıramayacaktır. Her koşulda düşünce özgürlüğünün, laikliğin, kamuculuğun, emperyalizme karşı bağımsızlığın savunucusu, demokratik, aydınlık bir gelecek için devrimci mücadelemize devam edeceğimizin bilinmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.
 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN