SEYDİKEMER'E DEĞER KATACAK 'TDİOSB' TOPLANTISI YAPILDI

Seydikemer Tarıma Dayalı Süt Sığırcılığı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Heyeti, Seydikemer Kaymakamlığı toplantı salonunda Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında toplandı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Muğla Valiliği himayesinde başlatılan, Seydikemer Belediyesi’nin de büyük destek verdiği Seydikemer Tarıma Dayalı Süt Sığırcılığı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi çalışmaları hız kazandı. Geçtiğimiz aylarda Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi tarafından onaylanarak tüzel kişilik kazanan Seydikemer Tarıma Dayalı Süt Sığırcılığı İhtisas Organize Sanayi Projesinin Seydikemer’e ve bölgeye artı değer katacağı ön görülüyor. 
Seydikemer TDİOSB Yönetim Kurulu Heyeti’nde; Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Muğla Ticaret Borsası, Seydikemer Belediyesi, Fethiye Seydikemer Süt Üreticileri Birliği, Muğla Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Seydikemer Ziraat Odası ve Kadıköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi bulunuyor.
Seydikemer TDİOSB, Çobanisa Mahallesi’nde yaklaşık 1.200 dekar alanda 400 milyon TL’lik yatırımla hayata geçecek. Hayvan refahı yönünden uygun bir konuma sahip olan Çobanisa Mahallesi’ne kurulacak TDİOSİB, 40 bin büyükbaş hayvan kapasitesine sahip olacak. Yaklaşık 2 bin 500 kişiye istihdam sağlanması planlanan Seydikemer TDİOSB’de süt işleme tesisi, yem fabrikası, biyogaz üretim tesisi, hayvan hastanesi, bakıcı tesisleri, sosyal alanlar, güneş enerjisi üretimi gibi alanlar yer alacak.
YATIRIMCILARIN DİKKATİNİ ÇEKECEK
Çobanisa Mahallesi’nin Muğla, Denizli, Burdur ve Antalya illerinin kesişim noktasında bulunması, TDİOSB’nin bulunduğu konum itibariyle üretilen ürünlerin pazarlanmasında büyük bir öneme sahip olacak. Muğla, Denizli, Burdur ve Antalya’nın yem bitkileri yetiştiriciliği yönünden ciddi potansiyele sahip olması da yatırımcıların dikkatini bölgeye kaymasında etkili olacak. 
SEYDİKEMER TDİOSB AVANTAJLARLA DOLU
Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Tarıma Dayalı İhtisas Süt Sığırcılığı Organize Sanayi Bölgesinin kurulmasıyla bölgenin yatırımcılar için cazibe merkezi olacağına dikkat çekerek; “İlçemiz 4 ilin kavşak noktasında bulunuyor. Coğrafi konumu itibariyle dikkat çeken ilçemiz, verimli ve sulak arazileriyle de yatırımcıların gözdesi. Teknik avantajların yanında; hibe, yatırım ve özel avantajlar ve destekler sağlayan TDİOSB, Seydikemer’in hem ekonomik hem sosyal gelişimine artı değer katacaktır. Her yönüyle gelişmeye ve büyümeye açık olan ilçemize bu türlü büyük yatırımların gelmesi, bölgemizin değerini arttıracaktır. Şimdiden 2 bin 500 kişiye istihdam sağlaması ön görülen Seydikemer TDİOSB, hayata geçmesinin ardından daha çok istihdam alanları yaratacaktır. Seydikemer TDİOSB’nin her aşamasında olarak destek olan Muğla Valimiz Sayın Orhan Tavlı’ya ve projeye destek olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN