Saatcı, 'Korkunun Ecele Faydası Yok, Gideceksiniz!'

Fethiye'de dört dönem belediye başkanlığı yapan Behçet Saatcı, İyi Parti Fethiye Belediye Başkan adaylığını yoğun katılımın olduğu bir toplantıda açıkladı. Başkan Adayı Saatcı, 'Korkunun ecele faydası yok, gideceksiniz' dedi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

İyi Parti Fethiye İlçe Teşkilatı önünde gerçekleşen programa İyi Parti Muğla İl Başkanı Davut Cumhur Akmeşe, İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Tolga Turgutoğulları, AK Parti Fethiye İlçe eski Başkanı Kadir Sarıhan, MHP Fethiye İlçe eski Başkanı Osman Cura, CHP’den istifa eden Mustafa Toklu, yönetim kurulu üyeleri, partililer ve vatandaşlar katıldı. Yoğun bir ilgi ile karşılanan İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, 20 yıllık süreçte yaptığı çalışmaları anlattı. 
Alkışlar eşliğinde kürsüye gelen İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, “Burada her partiden arkadaş var. Buraya farklı siyasi görüşten olan ve buraya gelen herkese teşekkür ediyorum. Adaylığımı açıklamak için herkesten yoğun talep aldım. Döndük dolaştık ve tekrardan Fethiye’de buluştuk. Bu işi tamamlamak, boynumuzun borcu!  Bizim kavga ve dövüşle işimiz yok. Diğer aday arkadaşlara da başarılar diliyorum. Rahat olun, bu seçim en kolay sonuçlandırdığımız bir seçim olacak” ifadelerini kullandı. 

Saatcı, 'Korkunun Ecele Faydası Yok, Gideceksiniz!'

FETHİYE’Yİ TAPULU MALI SANANLARA FETHİYELİNİN CEVABI VARDIR
Konuşmasını sürdüren Başkan Adayı Saatcı, “Eskiden yalancının mumu yatsıya kadar yanar derlerdi. Şimdi bu sosyal ortamda yalancının mumu bir saniye bile yanmıyor, hemen her şey ortaya çıkıyor. O yüzden yalanın arkasına sığınacağına, ola ki yanlış yaptın dosdoğru olmakta fayda var. Siyaset borsasının kurulduğu, başkan adaylarının verdiği paraya göre belirlendiği, liyakatin menfaate tercih edildiği bir ortamda birilerinin çıkıp; bu iş böyle olmaz demesi gerekiyordu. Bizim yaptığımız da bu. Fethiye’yi tapulu malı sananlara Fethiyelinin cevabı vardır. Beşkazalılık ruhu dayatmaya boyun eğmez. Bu kadar kirliliğin içinde yeni bir yol açmak, sizlere alternatif bir seçenek sunmak zorunluluğundayım. Birçok arkadaşımız sandığa gitmeyecekti, biz bir yerde onu da sağlıyoruz, hep beraber demokrasinin gerçekleşmesine vesile oluyoruz. Bu bizim şahsi kararımız değil, sokağın sesi bu göreve talip olmaya çağırdı” açıklamalarında bulundu

FETHİYE’MİZİ TEKRAR FETHİYE SEVDALILARINA TESLİM ETMEK
Saatcı konuşmasını şöyle sürdürdü; 
“Tüm genç kardeşlerimize açık yüreklilikle seslenmek istiyorum; sizlere yol açacağım. Yoksa 20 sene başkanlık yapmış bir adam, 5 yıl daha başkanlık yapmak için yola çıkmazdı. Halkın sesine kulak verip Fethiye’mizin sahipsiz olmadığını ve Fethiye’mizi tekrar Fethiye sevdalılarına teslim etmek için bize yüklenen sorumluluktan geri durmadım. Belediye başkanı deyine akla şu gelir; halkın dilinden, belinden, elinden emin olduğu insan anlaşılır. Çok şükür 20 yıllık görev sürecinde siz saygıdeğer Fethiyelilerin yüzünü yere eğecek hiçbir sorunumuz olmadı. 
 

FETHİYE’YE ÇAĞ ATLATTIK 
Görev süremiz boyunca belediyeye polis, jandarma ve hiçbir operasyon yapılmadı. Turizm sektöründe Fethiye’yi çağ atlattık. Bizim için makyajdan öte ne yaptı diyorlar… Şu an içinde oturdukları belediye binası, Çalış ve Karagedik arasındaki yol, kanalizasyon, Beşkaza Meydanı, yürüyüş ve bisiklet yolları, alışveriş merkezleri, sahil bandı ve, lise ve üniversiteler ve daha sayamadıklarım…
Dispanser bölgesini yaparken buranın Fethiye’nin Nişantaşı’sı olacağını söylediğimde bana gülmüşlerdi. Şu anki geldiği seviyeyi görüyoruz. Bunları yaparken büyükşehir ve hükümet desteği yoktu. Demek ki çalmadan ve çırpmadan yapılıyormuş. Yine yapacağız.
 Allah nasip eder de göreve gelirsek ilk işimiz tekrar çocuklarımız ve gençlerimizin zararlı alışkanlıklarından kurtulabilmesi için küçük yaşta spor yapmalarını sağlayacak her türlü tedbiri almak ve yapmak olacaktır. 

BELEDİYEYİ BİR SİYASİ KURUMA DÖNÜŞTÜRME LÜKSÜNÜZ YOK
Diyorlar ki, Behçet gelince halkevlerini kapatacak. Bugün halkevi diye kullandığınız yerler zaten bizim oluşturduğumuz kurumsal Fethiye’nin devamı, biz kendi diktiğimiz ağacı neden keselim? Bizim zamanımızda belediye, bütün Fethiye’yi altında toplayan bir üst kimlikti. Şimdi siyasi kimlikle bir partinin arka bahçesine döndü Fethiye Belediyesi. Herhangi bir partiden gelmiş olabilirsiniz ama o belediyeyi bir siyasi kuruma dönüştürme lüksünüz yok. Ben bıraktığımda 1100 kişi vardı. İşe alırken bu arkadaşların ne partisine baktık ne de etik kimliğine. Sadece işi yapıp yapamayacağına baktık. Korkunun ecele faydası yok, gideceksiniz! 
Biz, bizi paylaştı diye eşi hamile olanları sürgün etmeyeceğiz birileri gibi. Biz, çocuklarını işten çıkartmak tehdidiyle insanları emekli yapmayacağız. Sosyal medyada Behçet’in bir paylaşımını beğendi diye kimseyi rahatsız etmeyeceğiz. Bu nasıl sosyal demokratlık? Böyle şeyler yok. Ayrıca dilim varmıyor, insan insana bunu söylemez ama bizim dönemimizde çalışanlara Behçet’in …ları dediler. Biz kardeşiz, siyaset her şey değil; hepimiz çekip gideceğiz. Biz bunları ne yaparız ne de yaptırırız. Merak edenler 2014 büyükşehir yasasından sonra Fethiye Belediyesi’nin büyük ailesine katılanlara sorabilirler. 

BELEDİYENİN BİR SAHİBİ OLUR
Belediyenin bir sahibi olur, bir kümeste bir horoz olur o da başkandır. Parti yöneticileri, aile üyeleri, hısım ve akrabalar o işin içine giremez, girmemelidir. Bayrağı göklere çektik, bayrak dalgalanmak istiyor. Bayrağı dalgalandıracak olanlar sizlersiziniz. Bu bayrak dalgalanmazsa suçu sizin, benim değil. Varsın Fethiye’de oynanan oyun büyük olsun. Unutmayın ki, sizin oyunuz daha büyük, bu oyunu siz bozacaksınız!”
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN