PEDALLAR PEGASUS'UN KENTİ TLOS'TA ÇEVRİLDİ

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 84.yılı seneyi devriyesinde Muğla Valiliği uhdesinde Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Seydikemer Belediyesi ve Seydikemer İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından organize edilen 10 Kasım 1. Büyük Tlos Kriteryumu bisiklet yarışları nefes kesti.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Seydikemer’in Yaka Mahallesi’nde doğa ve tarihin harmanlandığı, Likya'nın en önemli yerleşim yerlerinden biri olarak gösterilen Tlos Antik Kenti, Kritertum Bisiklet Yarışlarına ev sahipliği yaptı. 10 Kasım Atatürk’ü anma etkinlikleri çerçevesinde Muğla Valiliği, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Seydikemer Belediyesi, Seydikemer İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen 10 Kasım 1. Büyük Tlos Kriteryumu bisiklet yarışlarına katılan bisiklet tutkunları, Unesco Dünya Mirası Geçici Listesi’ndeki Tlos Antik Kentinde pedal çevirdi. Seydikemer İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Emre Ercan tarafından Saat 11.00’da başlatılan bisiklet yarışları Yıldızlar, Gençler, Elitler ve Master 35-45 ve Masterlar 45 + olmak üzere 5 kategoride düzenlendi. Tlos Antik Kentinde düzenlenen bisiklet yarışları, yöre sakinleri ve ziyaretçiler tarafından da ilgiyle izlendi. 

Nefes kesen yarışların ardından saat 15.00’da ödül töreni düzenlendi. Ödül törenine Seydikemer Belediye Başkan Yardımcıları Ramazan Kaynak ve Mustafa Ali Türkan, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş, Fethiye İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit, Seydikemer İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Emre Ercan, Türkiye Bisiklet Federasyonu Muğla İl Temsilcisi İlker Cömert, belediye birim müdürleri, yarışçılar ve bisiklet tutkunları katıldı. 

BAŞKAN OTGÖZ: “SEYDİKEMER’İN TANINMASINA KATKI SUNUYOR”
Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, bisiklet yarışları öncesi yaptığı açıklamada, Seydikemer’de düzenlenen bu tarz organizasyonların ilçenin tanıtımına büyük katkı sağladığını söyledi. Seydikemer’in kültürel varlıkları ve doğa güzellikleriyle ön plana çıktığını kaydeden Başkan Otgöz; “İlçemizin Yaka Mahallesinde bulunan Tlos Antik Kenti UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Antik Kentler arasında bulunuyor. Dünyanın her yerinden binlerce ziyaretçileri ağırlayan Tlos Antik Kenti’nde bugün bisiklet tutkunları pedal çevirecek. Bu tarz etkinlerin ilçemizde düzenlenmesinde katkımızın olmasından dolayı oldukça mutluluk duyuyoruz” dedi.

Ödül töreninde konuşan Seydikemer Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ali Türkan; “Milattan önceden bu yana var olan spora ve sporcuya verilen ehemmiyetin bir göstergesi belki burası bir spor arenası. Bugün var olmayan birçok spor branşı ya da o gün var olup bugün var olmayan birçok spor müsabakası bu meydanlarda, bu arenada, bu şehirde yapılmış. Bizlere düşen de bundan sonra Tlos başta olmak üzere Seydikemer’in saklı güzelliklerini hem ülkemize hem dünyaya bu tür etkinlikler sebebiyle daha çok duyurmanın mücadelesi içerisindeyiz” dedi.

GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRÜ AÇIKBAŞ: “SPOR FESTİVALİ TERTİP ETMEYİ PLANLIYORUZ”
Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş; “Yüzyıllar öncesine dayanan bir spor merkezi halindeki böyle bir yerde bisiklet yarışlarının ilki oldu belki ama biz daha büyük organizasyonlar için hazırlıklarımıza devam ediyoruz. Kısmet olursa Sayın Valimizim desteği ve talimatıyla Muğla Üniversitesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Seydikemer Belediyesi ile beraber burada mayıs veya haziran ayında spor festivali adı altında muhteşem bir organizasyon tertip etmeyi planlıyoruz” diye konuştu. 
Konuşmaların ardından 10 KASIM TLOS KRITERYUMU Bisiklet Yarışlarında dereceye giren sporculara ödülleri Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Ali Türkan ve Ramazan Kaynak, Fethiye Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Harun Reşit Yiğit, Seydikemer İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Emre Ercan ile Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş tarafından takdim edildi. 

Yarışta kategorilere göre sıralama şöyle oluştu:

Gençler:

1- Talha Baran Baltacı / Karaman GSK

2- Veysel Tanriverdi / İzmir Velo KSK

3- Muhammed Ali Şişman / Antalya Konyaaltı Belediye Spor

Elitler:

1- Nurettin Emre Oruç / Muğla Karya GSK

2- Barış Akkoyun / Muğla Karya GSK

3- Volkan Atuk / Fethiye GSK

Masterlar:

1- İlya Romanov / Rusya

2 - Erkan Ünsür / Ferdi

3- Yusuf Demiray / İzmir Karşıyaka Belediyespor

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN