Pazarcılar İşlerin Düşmesinden Dert Yanıyor

Fethiye'de her Salı günü kurulan Salı Pazarı'nda esnaf, vatandaşların sıcak havalardan ve ekonomik şartlardan dolayı Salı Pazarı'nı tercih etmemesinden dolayı dert yanıyor.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Fethiye’de her Salı günü kurulan Salı Pazarı’nda esnaf, vatandaşların sıcak havalardan ve ekonomik şartlardan dolayı Salı Pazarı’nı tercih etmemesinden dolayı dert yanıyor. Salı Pazarı esnafları, FRTTV mikrofonlarına pazara olan rağbet ile ilgili çeşitli açıklamalarda bulundular.
Pazarcılar İşlerin Düşmesinden Dert Yanıyor

“HAVALARIN SICAKLIĞINDAN DOLAYI VATANDAŞ PAZARA GELMİYOR”
Salı Pazarı’nda giyim üzerine satış yapan esnaf Numan Koçyiğit: “Yaz aylarında 4 pazara gidiyoruz. Fethiye, Çalış, Günlükbaşı ve Seydikemer gibi yerlere Pazar kuruyoruz. Giyim üzerine satışlar yapıyoruz. Zamlardan etkilenmiyoruz. Maalesef pahalı alıp pahalı satıyoruz. 20 liraya ürün alırsak bunu 30 liraya satıyoruz. Havaların sıcaklığından dolayı vatandaş pazara gelmiyor. Bu da satışların düşmesinde etkili rol oynuyor. Turistlerin pazardan alışveriş yapması bizim işlerimizi artırıyor. Fethiye pazarında turist çoğunluklu olarak alışveriş yapıyor.” Dedi.
Pazarcılar İşlerin Düşmesinden Dert Yanıyor

“TURİST, YERLİ MÜŞTERİDEN DAHA ÇOK DURUMDA”
Turistlerin, yerli müşteriden daha çok olduğunu ifade eden Veli Konak: “Satışlar biraz düşük ama idare ediyoruz. Fiyatlarımız gayet uygun, pahalı da olsa millet yine de ihtiyacı olursa alıyor. Turist, yerli müşteriden daha çok durumda. Kışın yerli müşterilerimiz daha çok oluyor. Biz de 4 pazara gidiyoruz. Dalyan, Sarıgerme, Ölüdeniz ve Fethiye pazarlarındayız. “ ifadelerini kullandı
Pazarcılar İşlerin Düşmesinden Dert Yanıyor

“SALI PAZARI’NDA ESKİSİ KADAR RAĞBET OLMUYOR”
Cüzdan ve kemer satarak geçimini sağlayan Salı Pazarı esnafı Doğan Keleş: “İşlerimiz geçen seneye göre daha düşük. Yabancı turistlerin ilgisi olsa da Salı Pazarı’nda eskisi kadar rağbet olmuyor. Ürünlerin pahalıya gelmesi ve bizim de pahalıya satmamızda etken oluyor. Biz de haftada 4 pazara gidiyoruz. Dalyan, Sarıgerme, Ölüdeniz ve Fethiye pazarlarında yer alıyoruz. Fethiye aralarında en iyisi. Ama ona rağmen burası da durgun. İşlerimiz düşük. “ dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN