ÖĞRETMENLER GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

24 Kasım Öğretmenler Günü, Fethiye Özer Olgun kültür Merkezi'nde düzenlenen tören ile kutlandı. Çelenk Sunma Töreni ise yağış nedeni ile iptal edildi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Öğretmenler Günü nedeni ile Fethiye Belediyesi Özer Olgun kültür Merkezi’nde tören düzenlendi. Düzenlenen tören Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı ile başladı. Ardından Fethiye Gazi Ortaokulu Müdürü Ercan Tuna günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Ardından Fethiye Kaymakamı Alper Balcı tarafından emekli öğretmenlere Hizmet Şeref Belgeleri verildi. Programın devamında şiirler ve şarkılar seslendirildi. Tören koro ile sona erdi.
“ÖĞRETMENLERİMİZİ ANMAKTAN VAZGEÇMEYECEĞİZ”
Fethiye Gazi Ortaokulu Müdürü Ercan Tuna yaptığı konuşmada, “ Böyle kısa bir zaman diliminde anlatılabilecek bir konu değildir. Ancak yine de insanlık tarihinin en anlamlı mesleği olan öğretmenlik mesleği ve bu mesleğin fedakâr fertleri olan öğretmenlerimizi anmaktan vazgeçmeyeceğiz. 
Öğretmenlik mesleği her şeyden önce bir ideal gaye ve bir hizmet mesleğidir. Toprak altına atılan bir tohumun onlarca başak verebilmesi için kendisini feda etmesi gibi bir öğretmen de hayatını bu anlamlı ve şerefli meslek uğruna adayabilmelidir. Necip fazıl Kısakürek vapurla Karaköy’e geçerken, yanına birisi yaklaşıp “Üstat” diye sormuş. “Peygamberlere ne diye gerek duyuldu? Biz kendimiz yolumuzu bulabilirdik.” Necip Fazıl, okuduğu kitaptan başını kaldırmadan “Ne diye vapura bindin ki? Yüzerek karşıya geçsene.” diye cevap vermiş. Öğretmenler kılavuzdur. İşini ve yolunu bilen kılavuzla yolculuk mutlaka iyi sonuca erecektir. Hz. Ali’nin söylediği “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” sözü ve kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’in “Oku” sözüyle başlaması, dinimizin öğretmene ve eğitime verdiği değeri göstermektedir. Bir insanı kurtarmanın, bir âlemi kurtarmak kadar önemli olduğu çok iyi bilinmelidir. İyi eğitilen bir insan, huzurlu bir toplum ve mutlu bir gelecek demektir. Başağın yetişmesine engel olan zararlı otlar değil çiftçinin ihmalidir. Bunun için; muhatabı insan olan öğretmenlerin yapacağı hatanın telafisi yoktur. Eflatun’un da söylediği gibi; “Yeryüzünde barışı sağlayacak sihirli değnek anneler ve öğretmenlerdir” ifadelerini kullandı.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN