Muhtarlıklar İkinci Tur Seçmen Kâğıtlarını Dağıtıyor

Cumhurbaşkanı 2. tur seçimi için geri sayım sürüyor.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

14 Mayıs'ta sandığa giden seçmenler 28 Mayıs'ta da aynı sandıkta oy kullanacaklar. Ancak sandık bilgilerini unutanlar veya netleştirmek isteyenler seçmen kâğıtlarını muhtarlıklardan temin edebilecekler.

14 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimi adayların %50 barajını geçememesiyle ikinci tura kaldı. İlk turda vatandaşlar nerede ve hangi sandıkta oy kullanacaklarını, muhtarlıklarda bulunan seçmen kâğıdını temin ederek öğrenmişlerdi. 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci turda da vatandaşlar, seçmen kâğıtlarını aynı şekilde muhtarlıklardan temin edebilecekler.

Seçmen kâğıtlarıyla ilgili konuşan Kesikkapı Muhtarı Süzen Taşar “İkinci tur seçimleri için seçmen kâğıtlarımız muhtarlıklarımıza ulaşmıştır. Almak isteyen vatandaşlarımız ikametgâhına bağlı bulunan muhtarlıklardan alabilirler. Eğer alamayacak olan varsa yakınları da alabilirler. Herkes aynı sandıklarda oy kullanacak. Tekrardan ikinci tura katılım sağlanmasını istiyoruz. Bütün vatandaşların oy kullanıp vatandaşlık sorumluluğunu yerine getirmesini diliyorum.” İfadelerini kullandı.

Seçmen kâğıdını muhtarlıktan temin eden vatandaş Mehmet Güler herkesin vatandaşlık görevini yerine getirmesi gerektiğini vurguladı. Güler “Vatandaş olarak hakkımızı kullanmak için seçim kâğıtlarını muhtarımızdan aldık. Muhtarımız bize çok yardımcı oluyor. Kendisi seçim için çok çalışıyor. Oy kullanmayan vatandaşların işi olabilir ama bu seçimde vatandaşlık görevini yerine getirmesi gerekiyor.” Dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN