MUHTARLARDAN KADEM METE AÇIKLAMASI

Geçtiğimiz günlerde Koru Mahallesi Muhtarı Nurettin Göktepe'nin, Fethiye'deki mahalle muhtarları, AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete'nin kendisini ziyaretleri esnasında ağıza alınmayacak şekilde kendilerine küfür ettiğini ve verilen randevuya uymadığı gerekçesi ile özür beklediklerini dile getirmişti. Bu iddianın ardından olaya dahil olan 5 muhtardan açıklama geldi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Son Dakika 48


Koru Mahallesi Muhtarı Nurettin Göktepe’nin ortaya attığı iddiaya istinaden acıkma yapan Muhtarlar Derneği Başkanı ve Karagedik Mahalle Muhtarı Niyazi Canözü beraberinde Söğütlü Mahalle Muhtarı Sezgin Çolak, Kızılbel Mahalle Muhtarı Ferhat Gavcar, Gökben Mahalle Muhtarı Sami Alkaya ve İncirköy Mahalle Muhtarı Orhan Orhon yapılan açıklamayla bir ilgilerinin olmadığını yaşanan olayı da AK Parti İl Başkanı Kadem Mete ile zaten tatlıya bağladıklarını belirti. 

MUHTAR ÇOLAK, “OLUMSUZ ŞEYLER YAŞANDI AMA TATLIYA BAĞLADIK”
Olumsuz şeyler yaşandığını fakat 5 muhtarında AK Parti İl Başkanı Kadem Mete ile görüşüp tatlıya bağladığının altını çizen Söğütlü Mahalle Muhtarı Sezgin Çolak, “2019 seçimlerinde, vatandaşımız muhtar olarak bizi seçti. Bizim amacımız milletimize, vatandaşımıza, çevremize, hizmet vermektir. Başka amacımız yoktur. Bu hizmetler dahilinde, biz hizmet vermekte görevdeysek, başkanlarımız, il başkanlarımız, halkın refahı için seçilmiştir. Ona göre yapacaktır. Bunun üzerine bizim projemiz başladı.  Sayın Kadem Mete beyle görüşmemiz oldu. Randevumuzu verdi. Gittik, olumsuz şeyler yaşandı ama biz bunu sonra 5 muhtar adayımızla birlikte tatlıya bağladık. Hepimiz oradaydık. Bizim bütün yaptığımız işler hizmet içindir. Vatandaş içindir. Bu sayın muhtar arkadaşımızın, bu konuyla orda kendisi yoktur. Yaşanan olaylarda. Sonra burada yaptığı basın açıklaması, bizimle herhangi bir alakası yoktur. Kendini bağlar. Bizi bağlamaz. Biz orda, bu olaylardan sonra kendileriyle barıştık, uygun bir şekilde ayrıldık ve ondan sonra zaten ben Kadem Mete beyle birkaç defa görüşmemiz oldu. Hatta baz istasyonu ihtiyacımız var. Onun için ona dedim ki “Senle ilgili çok sıkıntılıyız, Kızılbel Muhtarımız sıkıntılı, Yayla Koru muhtarımız sıkıntılı, dernek koru muhtarımız sıkıntılı. Elimizden geleni yapacağız” dedim. Kadem Mete beyle bir şeyimiz yoktur. Ama açıklama yapan muhtarla da bir bağlantımız yoktur. Biz bir şey demedik. Aralarında, Kadem Mete Bey’le sıkıntıları varsa da bizi bağlamaz. Biz tatlıya bağladık. Arkadaşlar, insan demek hata demektir Onu bilin, yani insan demek hata demektir. Her insanın hatası vardır. Ama hatalardan dönülür. Dönüldüğü zaman da sıkıntı yoktur. Yine söylüyorum, bizim bütün muhtar arkadaşlarımız burada hizmet için varız. Bunun için biz müdürlerimiz, de daire amirlerimizle dargınlığımız olmaz, olamaz. Olmasın da mümkünse. Yapılan açıklamanın bizle hiçbir alakası yoktur. Kesinlikle bizim böyle bir şeyimiz yoktur. Oradan olayı kuruttuk da ayrıldık. Yani geçmişse su serpmenin bir anlamı yoktur. Benim diyeceğim bu kadardır” şeklinde konuştu.

BAŞKAN CANÖZÜ, “BİZ BİR YERLERE ALET EDİLMEK İSTEMİYORUZ”
Muhtarların siyasi konulara alet edilmemesi gerektiğine değinen Muhtarlar Derneği Başkanı ve Karagedik Mahalle Muhtarı Niyazi Canözü, “Söğütlü Muhtarı gereken açıklamayı yaptı. Biz Muğla’da ki olayda 5 muhtarımızla bu olayı yaşadık. Dediğimiz gibi, olay çok büyütülecek, çok çarpıtılacak bir olay değil. Kadem başkan bizi daha sonra da makamında ağırlayarak güzel bir sohbet ettik. Ancak basın önünde, o günkü muhtar arkadaşımızın, söylediklerinin altında bir başka bir şey arayacağız. Biz muhtarlarız. Onun söyledikleri bizi bağlamıyor. O konuda netiz. Ben bu olayın, tatlıya bağlandığını ve biz muhtarlar olarak, biz sadece siyaseten değil biz halka hizmet etmek için koşturan insanlarız. Benim ricam, onun için lütfen kim olursa olsun, biz bir yerlere alet edilmek istemiyoruz. Kamuoyunu da bu konuda bilgilendiriyoruz” ifadelerini kullandı. 

MUHTARLARDAN KADEM METE AÇIKLAMASIMUHTARLARDAN KADEM METE AÇIKLAMASIMUHTARLARDAN KADEM METE AÇIKLAMASI

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN