MİLLİ EMLAK'TAN UYARI

'2b, Yapı Kayıt Belgeli ve Hazine Arazisi Olanlar Dikkat' yerinizi kaybedebilirsiniz. Son gün 31 Aralık 2022 günü olduğunu unutma…

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Fethiye İlçesi sınırları içerinde bulunan hazineye ait, 2B ve Yapı Kayıt Belgesi bulunan vatandaşların Fethiye Milli Emlak Müdürlüğüne 31.12 2022 güne kadar dilekçe ile başvurmaları gerektiği vurgulandı. Bu tarihe kadar başvuru yapmayan hak sahiplerinin hakları yanmasın isteniyor.  Fethiye Milli Emlak Müdürü Abdurahman Atmanoğlu, “Vatandaşımız mağdur olmasın istiyoruz.31.12 2022 güne kadar dilekçe ile başvurmaları gerektiğini söyledi. 
“2b, Yapı Kayıt Belgeli ve Hazine Arazisi Olanlar Dikkat”
Fethiye ve çevresinde bir çok vatandaşın mağdur olmaması için, muhtarlıklara, belediyelere,  bilgi verildiğini, ilan edilmesi için her türlü mecrada çaba sarf ettiklerini söyleyen Fethiye Milli Emlak Müdürü Abdurahman Atmanoğlu, “6292 sayılı Kanunun 6. Maddesinde 2/B taşınmazların satışı, 12. Maddesinde 26.4.2012 tarihinde geçerli olan belediye ve mücavir alan sınırları dışındaki Hazineye ait tarım arazilerinin satışı, 4706 sayılı Kanunun 4. Maddesinin on ikinci fıkrasında 26.4.2012 tarihinde geçerli olan belediye ve mücavir alan sınırları içindeki Hazineye ait tarım arazilerinin satışı, 3194 sayılı Kanunun geçici 16. Maddesinin yedinci fıkrasında ise imar barışı kapsamında üzerindeki yapı için yapı kayıt belgesi alınan taşınmazların satışı hüküm altına alınmış olup, hak sahiplerinin 31 Aralık 2022 tarihine kadar Milli Emlak Müdürlüğü’ne müracaat etmeleri gerekmektedir. Bu tarihe kadar müracaat etmeyen vatandaşlar haklarını kaybetmiş olacaklar. Sürede kısaldı, Müdürlüğümüze gelerek dilekçelerini versinler” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN