Milletvekili Tan'dan HDP Açıklaması

AK Parti Muğla Milletvekili Adayı Eylem Tan, 14 Mayıs seçiminde halkımızın teveccühünün çok yüksek olduğunu ve Cumhur İttifakını tercih edeceklerini öngördüklerini belirtti.  

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Tan, HDP'nin cumhurbaşkanı adayı çıkarmaması ve Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklemesine şaşırmadıklarını ifade etti. 

Seçim çalışmalarına Yatağan ve Milas ilçelerinde sürdüren Ak Parti Muğla Milletvekili Adayı Eylem Tan, ilk olarak Yatağan Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Duygu Yenioğlu’nun oğlu Erdal’ın sünnet törenine İl Başkanı Gültekin Akça ve Belediye Başkanı Mustafa Toksöz ile birlikte katıldı. Daha sonra Milas ilçesine geçen Ak Parti Muğla Milletvekili Adayı Eylem Tan Bafa Boğa güreşlerini izledi. Milas ilçesinde esnaf ziyaretleri de gerçekleştiren Ak Parti Muğla Milletvekili Adayı Eylem Tan, 14 Mayıs'taki seçimlere ilişkin, "Halkımızın teveccühü çok yüksek ve Cumhur İttifakı'nı tercih edeceklerini, Cumhur İttifakı'nın adayı Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'ı tercih edeceklerini ve aynı zamanda da Cumhur İttifakı'nın milletvekili adaylarını çoğunluk olarak Meclis'e göndereceklerini öngörüyoruz." dedi.

AK Parti Muğla Milletvekili adayı Tan, yaptığı açıklamada seçmenin Cumhur İttifakı'na bakış açısının çok olumlu olduğunu, bunu mitinglerde Türkiye'nin ve tüm dünyanın gördüğünü belirtti. Cumhur İttifakı'nın mitinglerine gösterilen ilgiye dikkati çeken Tan, "Aslında o mitingler, bir taraftan da dünyaya da cevap, sadece Türkiye içi bir değerlendirme olarak bakmamak lazım ona. Halkımızın teveccühü çok yüksek ve Cumhur İttifakı'nı tercih edeceklerini, Cumhur İttifakı'nın adayı Cumhurbaşkanı'mız Tayyip Erdoğan'ı tercih edeceklerini ve aynı zamanda da Cumhur İttifakı'nın milletvekili adaylarını çoğunluk olarak Meclis'e göndereceklerini öngörüyoruz." diye konuştu. 

Tan, HDP'nin cumhurbaşkanı adayı çıkarmaması ve Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklemesine şaşırmadıklarını belirterek, "Zaten evveliyatından beri beraber çalışıyorlar. Adaylıkları olsa da olmasa da zaten yerel seçimlerde de gördük ki pek çok yerde beraber çalıştılar. Burada da beraber çalıştılar, çalışıyorlar. Onun çok basit bir sebebi var, Türkiye'nin durdurulması. Türkiye önümüzdeki 5-10 yıl içerisinde durdurulabilirse, durdurabilirler, öyle düşünüyorlar. 'Durduramazlarsa bundan sonrası mümkün değil' diye bakıyorlar. Dolayısıyla da şimdi bunu bir son düzlük, son fırsatlar olarak görüyorlar. Birlikte çalışıyorlar ki Türkiye durdurulabilsin ama buna Türk milletinin izin vereceğini düşünmüyorum. Türkiye'yi durduranlara değil, Türkiye'yi uçuranlara, Türkiye'yi koşturanlara, Türkiye'de üretim şampiyonlukları, ihracat şampiyonlukları, yüksek teknoloji şampiyonlukları ortaya çıkaran ekipleri destekleyeceklerine dair olan inancım tamdır.’’
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN