KARKAS AĞIRLIĞI 933,5 KİLOGRAM GELEN 'ARAP' TÜRKİYE REKORUNU KIRDI

Seydikemer'de, sahibinin 'Arap' adını verdiği 4 yaşındaki Holstein ırkı dana, 933,5 kilogram karkas ağırlığı ile Türkiye rekorunu kırdı. 

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Seydikemer’de hayvancılığın gelişmesi için emek sarf eden besiciler, emeklerinin karşılığını aldılar. Seydikemer’in Bağlıağaç Mahallesi’ndeki aile işletmesinde bin bir emek ve zahmetle “Arap” isimli danayı yetiştiren Bağlığaç Muhtarı Yücel Özdemir ve ailesi, Türkiye rekoru kırmanın mutluluğunu yaşıyorlar. 
Bağlıağaç Mahallesi’ndeki aile işletmesinde yetiştirdikleri “Arap” kesimhaneye gitmeden önce; Seydikemer Belediye Başkan Yardımcıları Ramazan Kaynak ve Mustafa Ali Türkan, Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürü Engin Maraşlı, Seydikemer Ziraat Odası Başkanı Muhsin Gümüş, Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Harun Sağır, Seydikemer-Fethiye Süt Birliği Başkanı Turgut Tokmak ve vatandaşlar dua ettiler.  
Canlı ağırlığı 1 buçuk tona yaklaşan Holstein ırkı dana “Arap” Fethiye’deki Et Entegre Tesisine getirildiği araçtan güçlükle indirilebildi. Burada kesilen hayvanın karkası, rekor kırıp kırmadığının ortaya çıkacağı tartı bölümüne getirildi. Tartıdaki 933,5 kilogram rakama bakan besici Özdemir, Türkiye rekorunu kırdığını gördüğü anda büyük mutluluk yaşadı.
ÖZDEMİR: “BÜTÜN YÜK AİLEMDEYDİ”
“Arap”ın bu seviyeye gelmesinde büyük bir emek olduğunu anlatan Yücel Özdemir; “Atalarımızdan beri işlettiğimiz işletmemizde Arap isimli hayvanımızı 4 yıldan beri besleyerek bu hale getirdik. Arap isimli hayvanımız buzağı büyütme yemiyle beslemeye başladık. Besi geliştirme yemiyle devam ettik. En son besi bitirme dediğimiz besi yemini kullanarak bu hale geldik. Yedirdiğimiz yeme güveniyoruz. 2019 yılında Efe isimli bir hayvanımız vardı. Onu 689 kilo olarak kestirdik. Türkiye rekorunun 929 kilo olduğunu izledik. Oğlum 2021 yılının Kurban Ayında bu hayvanı kesime göndermeyelim, besleyelim dedi.  İlk fikir oğlum Eren’den doğdu. Bizde araştırdık ve Türkiye’de bu rekorun tescilli olarak 929 karkas kilo olduğunu öğrendik. Bütün sorumluluk, bütün yük ailemdeydi. Tamamen doğal olarak hayvanımızı yetiştirdik. Seydikemer Tarım İlçe Müdürlüğümüz ekipleri her zaman kontrolleri yaptılar. Seydikemer Ziraat Odası Başkanımız Muhsin Gümüş her zaman destekçimiz. Seydikemer’de tüm STK’lar ile biz bir aileyiz. Herkesin katkısı var. Hayvanı 200 Bin TL’ye sattım” diye konuştu. 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN