Karaca Halk Buluşmalarına devam ediyor

Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda CHP Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca,  seçime sayılı günler kala halk buluşmaları kapsamında Salı akşamı Eldirek mahallesinde konuştu. 

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Son Dakika 48

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler için çalışmalarını sürdüren Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda CHP Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca, Eldirek’te coşkulu bir kalabalığa hitap etti. Halk buluşmasında Karaca, son 5 yıldır yaptıklarını ve tekrar seçilmesi halinde yapacaklarını anlatarak vatandaşları bilgilendirdi. 

Karaca Halk Buluşmalarına devam ediyor

Coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan Karaca’ya Muğla eski milletvekillerinden Cumhur Yaka, Demokrat Parti Muğla eski İl Başkanı Erdal Eroğlu, CHP Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Koyuncu, CHP’li Meclis üyeleri ve üye adayları ile muhtarlar eşlik etti. 

Karaca Halk Buluşmalarına devam ediyor

Karaca, konuşmasının başlarında Cumhur İttifakı adayı Muhammet Kökten’e hitaben; “Bir aday arkadaşımız seçime 4 gün kala Körfez’i temizlemek için hükümetin gemiler göndereceğini söylüyor. Bizim için “Fethiye Belediyesi 5 yıl uyudu” diyor. Kendisi de son 5 yıldır Belediye Meclisi üyesiydi. Sen 41 mahalle adına 1 tane bile öneri getirmemişsin. Belediye Meclisi 5 yıl boyunca 63 defa toplantı yapmış, sen 20 defa toplantıya bile gelmemişsin. 

Biz senin yaşadığın, işlerinin olduğu Ölüdeniz’e 860 milyon yatırım yaptık. 22 yıldır iktidardasınız. Sizin 22 yılda Ölüdeniz’e yaptığınız yatırımdan daha fazlasını 2.5 yılda biz yaptık. Hisarönü’nün, Ovacık’ın altyapısını bitirebilmek için gece gündüz çalıştık. 121 kilometrelik altyapı hat çektik. Bölgenin altyapısını üstyapısını bitirdik. Ölüdeniz gibi turistik bir yerde otellere tankerlerle su çekiyorlardı. Otellerin suyunu verdik. Biyolojik arıtma ve derin deşarj yapıldı.” dedi. 

Karaca Halk Buluşmalarına devam ediyor

Anketlere göre, Muğla Büyükşehir Belediyesini yine CHP, hem de 15-20 puan farkla kazanıyor. Fethiye’yi de biz kazanıyoruz. İki uyumlu belediye olarak Fethiye’ye yine çok büyük yatırımlar kazandıracağız. Muğla Büyükşehir Belediyesi adayımız Ahmet Aras’tan söz aldım. Bu yıl bitmeden ilçe merkezi ile Ölüdeniz arasındaki yola kazma vuracağız. Kaldırımlarıyla, ışıklandırmasıyla bir turistik merkeze yakışır hale getireceğiz. 

Sosyal Belediyecilik Budur


Göreve geldiğim ilk gün, ilk Meclis oturumunda aldığım karar şudur: Bütün cenaze hizmetleri ücretliydi ama bizim ilk geldiğimizde Meclis’te aldığımız kararla ücretsiz oldu. İnsanların en acılı günlerinde kefendi, kabir ücretiydi, şuydu buydu uğraşmaları yazıktır, günahtır.
2019 yılında göreve ilk başladığımda, ekonomisi zayıf olan bütün yurttaşlarımızın yanında olacağımızı söylemiştim. Her yer özelleştirilmişti. Koylar özelleştirilmişti. Biz 3 tane halk plajı açtık. 6. Halkevimizi Üzümlü’de geçen hafta açtık. Biz çayı 1 TL’ye, kahvaltıyı 45 TL’ye vermeye devam ediyoruz. Önümüzdeki dönemde emeklilerimiz, dar gelirli yurttaşlarımız için projelerimize devam edeceğiz. 

Karaca Halk Buluşmalarına devam ediyor

Kurduğumuz Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ile onbinlerce aileye çeşitli şekillerde destek olduk. Bu müdürlüğü ilk defa biz kurduk. Sadece Fethiye’de değil, çevre ilçelerdeki ihtiyaç sahiplerine de el uzattık. Kimin neye ihtiyacı varsa, yardımcı oluyoruz. Bu yardımları siyasi kimliklere göre yapmıyoruz. Sadece Fethiye’de değil, çevre ilçelerde de ihtiyacı olan kim varsa yardımcı oluyoruz. Deprem bölgesinde de binlerce depremzedeye ulaştık, 72 TIR yardım malzemesi gönderdik. Bölgeye açtığımız sahra mutfağı ile uluslararası ödül kazandık.

Kurduğumuz Aşevi ile her gün yüzlerce büyüğümüze, ihtiyaç sahibine 3-4 çeşit yemek çıkartıp evlerine kadar götürüyoruz. Evlerinde traşları yapılıyor, ev temizliği yapılıyor, alışverişleri yapılıyor.
Üzümlü’de yeni açtığımız Yumurta Üretim Çiftliği ticari amaçla açılmadı. Orada üretilecek yumurtalar her gün anaokulundaki yavrularımıza ücretsiz dağıtılacak. Bunu bile eleştirenler oldu.

Karaca Halk Buluşmalarına devam ediyor

Fen İşlerimiz Örnek Oldu

İnsan odaklı örnek bir sosyal belediyecilik yaparken, diğer taraftan da, 1 milyon 700 bin metreküp asfalt döktük, kaplama yaptık. 1 milyon metrekareye yakın kilit parke döşedik. Eski yönetim bu gibi çalışmaları yaparken “yol katılım payı” alırdı. Biz 5 yıl boyunca hiç kimseden böyle bir para tahsil etmedik.

Kendi asfaltımızı üretmek için asfalt üretim tesisi kurduk. Burada 100 Milyon TL’lik asfalt döktüğümüz takdirde, 42 milyon tasarruf ediyoruz. Çünkü kendimiz yapıyoruz.

Bu hizmetleri yaparken, zaten zor durumda olan, pandemi atlatan halkımıza yüklenmedik. Pandemi günlerinde belediyemizin kiracısı olan işyerlerinden kira tahsil etmedik. Muğla’da en düşük katı atık bedelini biz aldık.” ifadelerini kullandı.

Karaca Halk Buluşmalarına devam ediyor

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN