Kadınlar Günü'nde anlamlı tiyatro

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi'nde 'Mızrak Duruşlu Kadınlar' adlı tiyatro sergilendi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Son Dakika 48

Fethiye’de düzenlenen ve sanatın farklı alanlarını bir araya getiren etkinlik dizisi, 8 Mart Cuma günü saat 20.00'de Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde 'Mızrak Duruşlu Kadınlar' adlı müzikal belgeselle devam etti. Bu belgesel, sanatçı Pınar Ayhan ve yazar Serra Menekay tarafından yazılıp yönetildi. Fethiyeli sanatseverler, bu özel gösterimde Pınar Ayhan ve Serra Menekay ile bir araya gelme fırsatını yakaladı. Sergilenen oyun, tiyatro severlerden tam not almayı başardı.

Kadınlar Günü'nde anlamlı tiyatro

“Türk tarihinin kadınları anlatılıyor”
Serra Menekay, “Mızrak Duruşlu Kadınlar adlı oyunu sergiledik. Bu oyun, Türk tarihinin önemli bazı kadınlarını anlatıyor. İlk kez bu oyunu Ankara’da oynamıştık ve çok beğenilmişti. 8Mart tarihinde de Fethiye’de sahne almayı tercih ettik. Aynı zamanda yazarım ve tarihi romanlar yazıyorum.”

Kadınlar Günü'nde anlamlı tiyatro
“Bu çok özel bir gösteri”
Pınar Ayhan, “Keyfimiz çok yerinde. Bu çok özel bir gösteri. Fethiye Belediyesi bizi çok güzel ağırlıyor ve çeşitli gösteriler için de buraya geliyoruz. Fethiyeliler ile keyifle buluşuyoruz. Bu, yeni gösterimiz. Geçmişten gelen ve Türk kadınlarını anlattığımız bir gösteri. Bugüne kadar 4 oyun sergiledik ve güzel tepkiler aldık. 

Kadınlar Günü'nde anlamlı tiyatro

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN