'İngilizce Çocuk Tiyatrosu' beğeni topladı

Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'İngilizce Çocuk Tiyatrosu' izleyicilerin beğenisini topladı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Fethiye Halk Eğitimi Merkezi tarafından düzenlenen “Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri” 1 Haziran itibariyle başladı. Etkinlikler kapsamında Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde iki hafta boyunca çeşitli programlar düzenlenecek. Öğrencilerin düzenlemiş olduğu İngilizce Çocuk Tiyatrosu izleyicilerinin büyük beğenisini topladı.

Tiyatroda Türk kahramanlarının konu olması büyük alkış topladı. Programın yönetmeni öğretmen Ecenur Hınçer yaptığı açıklamada “Çocuklarımızın kahramanları Mehmet Akif Ersoy, Mustafa Kemal Atatürk ve Nene Hatun olabilir. Ama biliyoruz ki atalarımızın, Türk büyüklerimizin kahramanı da bugünün Türk gençleridir. Çoğu insanın Türkçe konuşmak içinden gelmediği bir dönemde bu çocuklarımızla ingilizce bir oyun çıkartmaya çalıştık ve Fethiye'de bir ilki gerçekleştirdik. Bu fırsatı bize verdiği için öncelikle Fethiye Halk Eğitim Müdürlüğü Merkezine, Müdür Yardımcımıza ve Müdürümüze çok teşekkür ediyorum. Siz değerli velilerimizin isteği, şevki, desteği, emeği pas geçilemez sizlere de çok teşekkürler." İfadelerini kullandı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Cazağ’da düzenlenen tiyatro hakkında konuştu. Cazağ “Yaptığımız proje, Ece öğretmenimizin de dediği gibi Fethiye'de belki de Türkiye'de ilk bir olay. Bu anlamda zoru başarıp bir ilki gerçekleştirdiler. Tüm çocuklarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Özgüvenleri ve gayretli çalışmaları gerçekten takdire layık. Onlara bu emeği harcayan Ece hocamıza çok teşekkür ediyorum. Biz İngilizce'yi çok iyi konuşamadığımız için birçok şeyi anlayamadık ve yukardan türkçesini vermek zorunda kaldık. Güzel bir oyun olmuş. Emeklerinden dolayı herkese teşekkür ederim. Bu hafta boyunca farklı etkinliklerimiz devam ediyor." Dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN