İLÇE KÜTÜPHANESİNİN ÜYE SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Fethiye İlçe Halk Kütüphanesi verilerine göre, kütüphanenin 13 bin 785 üyesi bulunuyor. Bunların, yetişkin kadın üye sayısı 6 bin 877 kişiyken, erkek üye sayısı 3 bin 965 olarak belirlendi. Ayrıca, 2 bin 660 çocuk üyesi bulunan kütüphanenin, 0-3 yaş arası grubundan dokuz, okul öncesi gruptan ise 97 üyesi mevcut.

Ücretsiz olarak yapılan üye işleminde yaş sınırlaması bulunmuyor. Bebekler dâhil, her yaş grubu üye olabiliyor. Bebekler kütüphaneye kaydedildikten sonra, üyelikleri ömür boyu devam ediyor ve ebeveynleri, kütüphanede bebeklerine kitap okuyabiliyor. 18 yaş altı üye olacak kişilerin ise aileleri ile birlikte müracaat etmeleri gerekiyor.

Kütüphane üyeleri, kütüphaneden tek seferde üç kitap alabiliyor ve elde bulundurma süresi de 15 gün… Ancak okuyucular, e-devlet üzerinden ya da telefon yoluyla süreyi 15 gün daha uzatabiliyor. Söz konusu üyelik, Türkiye’nin her yerindeki kütüphanelerde geçerli olup, farklı bir ilden ödünç alınan kitabın, başka bir ilin kütüphanesine iade edilebilmesi de söz konusu… Kütüphaneler, kargo aracılığı ile kitabı, ait olduğu kütüphaneye ulaştırıyor. 

Aranılan kitabın, kütüphanede olup olmadığı e devlet üzerinden görüntülenebiliyor 

28 bin 204 adet kitabı bulunan ilçe kütüphanesinde, kitaplar alfonumerik olarak ve yazar soyadının ilk üç harfine göre diziliyor. Aranılan kitabın, e-devlet üzerinden kütüphanede olup olmadığı da görülebiliyor. Bununla birlikte, okuyucular talep ettikleri kitabın alınması için de, yine e devlet üzerinden başvuru yapabiliyor. 

Felsefe, toplum, din, dil, dil bilimi, doğa bilimleri, teknoloji, sanat, edebiyat, coğrafya ve tarih kategorilerinin yanı sıra, Fethiye tarihi ile ilgili bir bölümün de olduğu kütüphanede, ayrıca 40 çeşit süreli yayın yer alıyor. 

Çocuk ve yetişkin bölümünün yanı sıra, özel olarak ayrılmış Atatürk bölümüne, ders çalışmaya ve çevrimiçi derslere katılabilmek için tasarlanmış bir bilgisayar odası da eşlik ediyor. 

Son altı ayda 3066 kadın okuyucu, kitap ödünç aldı 

Edinilen bilgiye göre, son altı ay içinde, ödünç materyal alan kullanıcı sayısının ise bin 297’si erkek, bin 821 ise kız çocuktan oluşuyor. Yetişkin erkeklerin sayısı 901 iken, kadın okuyucuların sayısı ise 3066 oldu. 

Son altı ay içinde, kütüphaneyi ziyaret eden, ders çalışan veya etkinliklere katılanların sayısı 13 bin 24 olarak belirlenirken, üye ve ziyaretçi sayısının da her geçen gün arttığı kaydedildi. 

Fethiye İlçe Kütüphanesi’nin Müdürü Özlem Bağcıtek, 2018 yılından beri görevini sürdürüyor. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN