Gültekin Uysal Fethiye'de Konuştu

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal Fethiye'de Millet İttifakı seçim ofisini ziyaret etti. 

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Demokrat Parti İl Başkanı Erdal Eroğlu, Millet İttifakı Fethiye İlçe Başkanları, parti yöneticileri ve partililerin katıldığı programda, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Millet ittifakına terör örgütleri üzerinden yapılan eleştirilere yanıt verdi.

“Yazılı metinden istiklal marşını okuyamayanlardan milliyetçilik dersi alacakmışız öyle mi?” diye konuşan Gültekin Uysal: "Değerli Belediye Başkanım, çok kıymetli genç kardeşlerim, çok değerli hanımefendiler, çok değerli basın mensupları sizlerle beraber Fethiye'de olmanın mutluluğu içerisindeyim. Sizleri saygıyla selamlıyorum.

Türkiye'ye korkuyu dayatanlara karşı her daim milletin ümidi olduk. Milletin yeşeren umudu olmaya gayret gösterdik. Bu ülke sanki 3 Kasım 2002'de kurulmuş gibi eski Türkiye- yeni Türkiye karşılaştırması yapanları kınıyorum. Nereden geldiğimizi çok iyi biliyoruz. Biz istiyoruz ki bu ülkenin nimetini de külfetini de ortak noktada paylaşalım.

 Biz biliyoruz, ülkede PKK işbirliği yapma Erdoğan'da. İstediği zaman Kandil'e, İmralı'ya mektup gönderir biz bunların hepsini çok iyi biliyoruz. Siz bu ülkenin hak ve hukukunu bir terör örgütüyle pazarlık ettiniz. Şimdi masuma oynayıp muhalefeti suçluyorlar. Bir Başbakanları vardı Binali Yıldırım. Meclis kapanırken bir konuşma yaptı. Önünde istiklal marşının yazılı metni, yazılı metinden istiklal marşını okuyamayanlardan milliyetçilik dersi alacakmışız öyle mi? 

Değerli mücadele arkadaşlarım, önümüzde kısa bir zaman var. Bugün Suriye'de PKK lehine bir terör örgütü kuruldu. Siz öncelikle bunun hesabını verin. Dün Suriye lideri Esad'ı tekrar kabul ettiler. Bu iktidarın yanlışlarını Türk Milleti ödemesin istiyoruz. Ülkeye böyle sığınmacı girişi olduktan sonra problemler git gide artmaktadır. Sormak isterim, probleme sebep olanlar problemi çözebilir mi? Onların derdi geçmiş fukaralıklarının rövanşını almak. Türkiye'de hukuk ve demokrasi yalnızca onların lehine işliyorsa sorun yok kafasındalar. Onlara göre 14 Mayıs bir darbe girişimidir. Zihinlerinin arkasındaki fikir önlerine düştü. Provokasyonla insanlarımızın zihni bulandırılmaya çalışılıyor. Ben inanıyorum ki bu iktidar rakamlara bakılırsa kaybetti. AKP %35'e düşmüş.

Sandıkta gerekeni yapmak durumundayız. HÜDAPAR meclise taşıyıp bize milliyetçilik dersi mi vereceksiniz? Bu kalan zamanı çok iyi değerlendirmeyi ve tüm vatandaşlarımızı sandığa davet ediyorum." İfadelerini kullandı. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN