FTSO, MESLEKİ EĞİTİMDE SOMUT ADIMLAR ATIYOR

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nın (FTSO) Fethiye Mustafa Kemal Teknik Anadolu Lisesi (Mustafa Kemal MTAL) ile imzaladığı Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü kapsamında çalışmaları hız kazandı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

FTSO- Mustafa Kemal MTAL mesleki eğitim işbirliği protokolü yürütme kurulu toplantısı 10 Kasım 2022 tarihinde FTSO Meğri salonunda yapıldı. Toplantıya Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atmaca, Mustafa Kemal MTAL Müdürü Ramazan Kuşçu, Müdür Yardımcısı Fatih Köse, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Başkan Yardımcısı Ramazan Dim, Yönetim Kurulu üyeleri Halil İbrahim Öztürk ve Veli Önver ve FTSO Genel Sekreteri Av. Ezgi Kullukçu katıldı.
Toplantı hakkında bilgi veren FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, bölge ekonomisine yön veren sektörlerin en önemli ihtiyacının nitelikli eleman olduğunu vurgulayarak, FTSO’nun bu sorunun çözülmesi için somut adım atarak, sektörlerin beklentilerini karşılayacak elemanların yetiştirilmesi için Fethiye Mustafa Kemal Teknik Anadolu Lisesi’nin hamiliğini üstlendiğini söyledi. Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü kapsamında FTSO’nun proje okulu olan Mustafa Kemal MTAL’nin iyileştirilmesi çalışmaları kapsamında okula gemi yapım atölyesi kazandırılmasına karar verildiğini hatırlatan Osman Çıralı, “Protokol yürütme kurulu toplantısında bu kapsamda hazırlanan proje görüşüldü. Toplantıda ayrıca proje okulumuzda okuyan 5 başarılı öğrenciye burs verilmesine karar verildi. 
İşbirliği kapsamında proje okulumuzun tüm makine ve teçhizat eksiklerini gidererek, eğitim şartlarının iyileştirilmesini sağlayacağız. Ayrıca öğrenciler üyelerimizin yanında staj yaparak bilgi ve becerilerini pekiştirecek.  Böylece üyelerimizin ihtiyaçlarına cevap verebilecek, mesleğini bilen ve sahiplenen çalışanlar yetiştirilecek. İlk aşamada gemi inşaat sektörünün kalifiye eleman ihtiyacını karşılaması için okul bünyesinde gemi yapım atölyesi yapacağız. Bunun projesi hazırlanıyor. Ayrıca mevcut bölümlerin yanı sıra üyelerimizin talepleri doğrultusunda okulda yeni bölümler de açılabilecek. Bu kapsamda toplantıda Mustafa Kemal Teknik Anadolu Lisesi’nde inşaat üst yapı dalı açılması hususu da değerlendirildi.” diye konuştu. 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN