FTSO'DAN, VİZE OFİSİ MÜJDESİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nda (FTSO) vize işlemleri, Mart ayından itibaren yeniden başlayacak. FTSO tarafından 2019 yılında verilen vize hizmetine pandemi nedeniyle zorunlu olarak sona erdiğini hatırlatan Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, 'Israrlı girişimlerimiz vize hizmetimizi bir adım daha ileriye götürüyoruz. Yunanistan İzmir Başkonsolosu Despoina Balkiza ile Kosmos Vize Hizmetleri şirketinin destekleri sonucu Odamızda vize ofisi açıyoruz. 2023 Mart ayından itibaren üyelerimizin ve bölge sakinlerinin vize işlemleri için kilometrelerce mesafe kat etmesine gerek kalmadan vize işlemlerini Odamızda kolaylıkla gerçekleştirilecek.' dedi. Başkan Çıralı, desteklerinden dolayı Yunanistan İzmir Başkonsolosu Despoina Balkiza'ya da teşekkür etti.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın Yunanistan İzmir Başkonsoluğu nezdinde yürüttüğü ısrarlı girişimler sonuç verdi. FTSO’nun 15 Haziran 2019 tarihinde başlattığı ancak Covid-19 pandemisi nedeniyle kesintiye uğrayan vize hizmeti bu kez sürekli olarak hale geldi. Odanın hizmet binasında açılacak vize ofisinde, mesai gün ve saatlerinde Yunanistan’a shengen vizesi için başvuru yapılabilecek. 

Başkan Çıralı: “Üyelerimize verdiğimiz sözü tuttuk”
Yunanistan vize işlemlerini yürüten Kosmos Vize Hizmetleri şirketinin yetkilileri ile yürütülen görüşmelerin olumlu sonuçlandığının müjdesini veren FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, şunları söyledi: 
“Odamızın Yunanistan İzmir Başkonsoluğu nezdinde yaptığı girişimler sonucu 15 Haziran 2019 tarihinden itibaren 2 haftada bir cumartesi günleri olmak üzere mobil biyometri aracılığıyla Yunanistan’a Shengen vizesi hizmetini başlatmıştık. Bu hizmetimiz üyelerimizden büyük beğeni almıştı. Ancak pandemi nedeniyle 2020 yılında vize hizmetine ara vermek zorunda kaldık. Pandeminin toplumsal hayata etkilerinin azalmasının arından kesintiye uğrayan vize işlemlerinin tekrar başlayabilmesi için harekete geçen FTSO Yönetimi, 3 Aralık 2021 tarihinde Yunanistan İzmir Başkonsolosu Despoina Balkiza’yı ziyaret ederek işlemlerin tekrar başlatılması ve bir ileri aşama olan Fethiye’ye vize ofisi açılması talebinde bulunduk. Sayın Başkonsolos talebimize olumlu olumlu karşıladı. Bunun üzerine Yunanistan vize işlemleri yürüten Kosmos Vize Hizmetleri şirketi yetkilileri ile temasa geçtik ve hizmetin devamlılığı için FTSO bünyesinde vize ofisi açılması için temaslarımızı başlattık.  Görüşmelerimiz olumlu sonuçlandı ve 2023 yılı mart ayından itibaren Odamız Hizmet Binası’nda vize ofisi hizmete girecek. Üyelerimize ve bölgemize verdiğimiz bir sözü daha yerine getirmenin gururu ve mutluluğunu paylaşıyoruz.” 
Vize işlemlerinin FTSO Hizmet Binası’nın ikinci katında yer alacak vize ofisinde Kosmos Vize Hizmetleri şirketi tarafından yapılacağını kaydeden Başkan Çıralı, vize işlemlerinin sağlıklı bir ortamda gerçekleştirilmesi için gerekli tüm fiziki şartların hazırlanacağını da sözlerine ekledi. Çıralı, desteklerinden dolayı Yunanistan İzmir Başkonsolosu Despoina Balkiza’ya ve uyumlu çalışmaları için Kosmos Vize Hizmetleri şirketi yetkililerine teşekkür etti. 

Çıralı: “Tüm işlemler Odamızda kolaylıkla gerçekleştirilecek
FTSO vize ofisinin başta FTSO üyeleri olmak üzere Fethiye ve Seydikemer’de yaşayan herkesin yurtdışına çıkış işlemlerini kolaylaştıracağını vurgulayan Başkan Çıralı, “Üyelerimizin ve bölge sakinleri artık vize işlemleri için kilometrelerce yol kat etmeden vize işlemlerini Odamızda kolaylıkla gerçekleştirebilecek. 
Fethiye Emniyet Müdürlüğü Deniz Şube Müdürlüğü ve bölgemizde faaliyet gösteren acentelerin verilerine göre, 2022 yılında sadece Rodos’a yaklaşık 40 bin yolcu giriş-çıkış var. Fethiye, Antalya’nın Kaş ilçesinden, Muğla'nın Aydın sınırına kadar olan geniş çaplı bir coğrafyanın geçiş noktası konumunda. Nüfus bakımından da ciddi artış sergileyen Fethiyemiz, sadece turistlerin ziyaret ettiği bir destinasyon değil, aynı zamanda yurt içi ve yurt dışı destinasyonlara ziyaretçi gönderen bir merkez haline geldi. Rodos’a giriş-çıkış yapan 40 bin kişinin büyük bir bölümü ülkemiz vatandaşı ve ziyaret için vize almak zorunda. Bu talebi yerinde karşılamak, başvuranın ve başvuru merciinin işlerini kolaylaştıracak, aynı zamanda vize başvurusunda bulunanların sayısının da artmasını sağlayacak.” diye konuştu.

FTSO'DAN, VİZE OFİSİ MÜJDESİ

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN