FETHİYE, HOLLANDA VE ALMANYA FUARLARINDA TANITILACAK

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen Fethiye Turizm Konseyi toplantısında, 11-15 Ocak 2023 tarihleri arasında Hollanda'da gerçekleştirilecek Vakantiebeurs UTRECHT Fuarı ile 7-9 Mart 2023 tarihleri arasında Almanya'da gerçekleştirilecek ITB BERLIN Fuarı'nda Fethiye'nin tanıtılması kararı alındı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

FTSO Meğri Salonu’nda 13 Aralık 2022 tarihinde Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Fethiye Turizm Danışma Bürosu Müdürü Saffet Dündar, FTSO Meclis Başkanı Kemal Hıra, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, İMEAK DTO Fethiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı İlkay Tugay, Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Başkanı Bülent Uysal, TÜRSAB Batı Akdeniz BTK Bölge Temsilciliği Başkanı Özgen Uysal, FTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Muhammet Kökten, FTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ramazan Dim, YDA Dalaman Havalimanı Operasyonlar ve Gelirler Direktörü Orçun Sungur, FTSO Yönetim Kurulu üyeleri Süleyman Kaya, Emre Başaran, İMEAK DTO Fethiye Şubesi YK üyesi Barış Özgür İbiş, Göcek Kültür ve Turizm Derneği Başkan Yrd. Onur Ugan, FETAV Müdürü Dilek Dinçer, FTSO Genel Sekreteri Ezgi Kullukçu, Fethiye Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Gencay Güngör katıldı.

Toplantıda ilk olarak 11-15 Ocak 2023 tarihleri arasında Hollanda’da gerçekleştirilecek Vakantiebeurs UTRECHT Fuarı ile 7-9 Mart 2023 tarihleri arasında Almanya’da gerçekleştirilecek ITB BERLIN Fuarı’na katılım konusu değerlendirildi. Konsey üyeleri 2 fuara da katılım sağlanarak Fethiye’nin etkin şekilde tanıtılmasının bölge turizmine büyük katkısı olacağı görüşünde birleşti. 

08-11 Şubat 2023 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirecek olan EMITT-26. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na ilişkin hazırlıkların da değerlendirildiği toplantının son bölümünde, 9 Aralık 2022 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan Yassıca, Şeytan, Göcek, Hacıhalil adaları ve çevresinin kesin korunacak hassas alan ilan edilmesine ilişkin karar istişare edildi.

Başkan Çıralı, “Bölgemize faydalı olacak tüm fuarlara katılacağız”

Toplantıya katılarak görüş ve önerileriyle katkı sunan tüm paydaşlara teşekkür eden FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Hollanda ve Almanya fuarlarına katılma kararı aldıklarını belirterek tüm masrafların Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile Fethiye Belediyesi tarafından ortak karşılanacağını söyledi. Fethiye’nin tanıtımı ve yurt dışı fuarlarda temsil edilmesi için ellerinden gelen tüm çabayı gösterdiklerini vurgulayan Başkan Çıralı, “Hali hazırda Türkçe ve İngilizce olarak basılan Fethiye broşürlerimizi Almanca, Rusça ve Felemenkçe dillerinde de bastıracağız. Hollanda ve Almanya’da eksiksiz stantlar oluşturmayı bu sayede bölgemizi en iyi şekilde tanıtmayı umuyoruz. Bölgemize faydalı olacağına inandığımız tüm fuarlara katılarak turizm sektörümüz için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz.” dedi.      


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN