Fethiye'de Türk Mutfağı Haftası'nda Atıksız Mutfak Vurgusu

Türk Mutfağı Haftası her yıl 20-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanıyor. Şef Mavi Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Onur Arslan ve Slow Food Fethiye ekibi, hafta kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte atıksız mutfak ve yerelden beslenme konularına vurgu yaptı.

Fethiye'de Türk Mutfağı Haftası'nda Atıksız Mutfak Vurgusu

20-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Türk Mutfağı Haftası’nda Şef Mavi Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Onur Arslan ve Slow Food Fethiye ekibi, düzenlenen etkinlikte atıksız mutfak ve yerel üreticiden temin edilen gıdaların önemine dikkat çekti.

Fethiye'de Türk Mutfağı Haftası'nda Atıksız Mutfak Vurgusu

“Slow Food Ekibiyle Atıksız Mutfağı Öne Çıkarmak İstedik”
Şef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Onur Arslan yaptığı açıklamada: “Bugün Türk Mutfağı Haftası. 20-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Türk Mutfağı Haftası’nda, Slow Food ekibiyle birlikte derneğimiz olarak atıksız mutfağı ön plana çıkarmak istedik. Sürdürülebilir gastronomiyle ilgili yemekler hazırladık. Tarlada yetişen ürünleri soframıza taşıdık. Bizim için bu konu çok değerli çünkü atıksız mutfak, çok önemli bir mesele. Dünyada her yıl 1.3 milyar ton yiyecek israf ediliyor. Bu nedenle biz şefler olarak bu hafta mutfaklarımıza özellikle dikkat ettik. Şunu da belirtmek isterim ki: Atıksız mutfak bir trend değil, mutfaklar için bir zorunluluk. Bu yüzden herkesin bu konuya duyarlı olmasını istiyoruz” dedi.

Fethiye'de Türk Mutfağı Haftası'nda Atıksız Mutfak Vurgusu

“İyi, Temiz, Adil Gıda”
Slow Food Fethiye Sözcüsü Görkem Göktaş ise: “Biz de bugün Onur Şef’le birlikte buradayız. Hem etkinlikte hem de mutfakta iş birliği içinde olduk. Zaten Slow Food olarak biz, “iyi, temiz ve adil gıda” ile yerelden beslenmenin önemini vurgulamaya çalışıyoruz. Mümkün olduğunca yerli ve tanıdığımız üreticilerden ürünlerimizi temin ederek geldik. Burada Onur Şef’le birlikte mutfağa girdik, yemeklerimizi yaptık. Atıksız mutfak, Onur Şef’in de dediği gibi, çok önemli çünkü dünyada her gün tonlarca gıda çöpe gidiyor. Bu, büyük bir israf ve enerji kaybı demek. Bunun yerine, insanların gıdayı ihtiyacından fazla alıp israf etmektense, yerelden ve ihtiyacı kadar tüketmesi çok önemli. Zaten bu şekilde hareket edilirse, bu sorunun büyük ölçüde çözülebileceğine inanıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.