Fethiye Cumartesi Pazarı'nda işler düşük

Muğla'nın Fethiye ilçesinde her Cumartesi günleri Pazaryeri mahallesinde kurulan Fethiye Cumartesi Pazarı'nda işler düşük. Mikrofonlarımıza konuşan esnaflar Mustafa Kut ile Onur Özdemir, müşterilerinin alım güçlerinin düşük olduğunu belirtti.

PAYLAŞ

Fethiye’de her hafta Cumartesi günleri Pazaryeri mahallesinde kurulan Fethiye Cumartesi Pazarı’nda işler düşük. Esnaflar bu konuyla ilgili konuşurken alım gücünün de düşük olduğunu belirtiyor. Mikrofonlarımıza konuşan esnaflar Mustafa Kut ile Onur Özdemir, açıklamalarda bulundu.
“BİZİM KAR MARJIMIZ AYNI AMA MÜŞTERİLERİN ALIM GÜCÜ DÜŞÜK”
Mustafa Kut, yaptığı açıklamada “Yaz geldi. Yaz meyvelerine ilgi ve rağbet yavaş yavaş oluyor. Vatandaşlar, pazarlardan almak yerine marketten almayı tercih ediyor. Marketler 20 ton sipariş edip marketlere dağıtıp maliyeti ucuza getiriyorlar. O karpuzlar da çok iyi olmuyor. Bende de 10 liraya ve 20 liraya karpuz var ama işler çok düşük. İnsanlar belirli bir ücretle geldikleri zaman paraları Cumartesi Pazarı’nda yetmiyor. Bizim kar marjımız aynı ama müşterilerin alım gücü düşüyor. 
“CUMARTESİ PAZARI BUGÜN BİRAZ BOŞ”
Onur Özdemir, “Fiyatlar düşük olduğu halde talep az görülüyor. Cumartesi Pazarı bugün biraz boş. Akşamüzeri fiyatların biraz daha ucuzlamasıyla kalabalık olursa işimiz anca öyle döner. Şuan ki şartlarda işimiz zor gözüküyor. Fiyatlar 3 haftadır stabil gidiyor. Kumluca’da ürünlerin çekmemesinden dolayı böyle. Talep yok” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN