FETHİYE BELEDİYESİ'NİN OKÇULUK KURSLARI SONA ERDİ

Fethiye Belediyesi tarafından gençler için düzenlenen kış dönemi modern okçuluk kursları sona erdi. Türkiye Okçuluk Federasyonu'nun sertifikalı antrenörlerinden Kartal Cenk Taş tarafından ücretsiz olarak verilen kurslara 50 kadar kursiyer katıldı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Zorlar’daki spor kompleksinde, 9-12 yaş grubuna yönelik olarak verilen kurslar 3 grup halinde organize edildi.  Konu hakkında bir açıklama yapan okçuluk antrenörü Kartal Cenk Taş özetle; “Geçen yıldan bu yana Belediye Başkanımız Alim Karaca’nın destekleriyle, dönem dönem ücretsiz okçuluk kursları açmıştık. En son Kasım ayı ortası ile Aralık başları arasında, 9-12 yaş grubuna yönelik olarak, 3 haftalık bir kurs daha düzenledik. Bu kurs döneminde de katılımcılardan herhangi bir ücret alınmadı.
Kurslarımıza gençlerimizin yoğun ilgisi oldu. Daha önceki kurslarımıza katılan kursiyerlerin ve ailelerinin duydukları memnuniyeti çevreleriyle paylaşmalarının okçuluk kurslarımıza gösterilen ilgiyi artırdığını düşünüyorum. Kurslarımızın açık havada, pandemi tehdidinden uzak, hijyenik koşullarda verilmesi de aileleri rahatlatıyor. Japonya’daki olimpiyat oyunlarında genç sporcumuz Mete Gazoz’un altın madalya kazanması da ülke genelinde gençlerimizin okçuluğa duydukları ilgiyi artırdı.
Kurslarımızda hedefleri sosyal mesafeye uygun biçimde yerleştiriyoruz ve atış aralıklarına dikkat ediyoruz. Sporcularımız kendi malzemelerini kullandıkları ve başka sporcular ile eşyalarını ortaklaşa kullanmadıkları için sağlıklı bir ortam var. Okçuluğun çocuklarımız ve gençlerimiz için her bakımdan uygun bir spor olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.
Ücretsiz okçuluk kurslarımız önümüzdeki dönemde de Fethiye Belediyesi ile müştereken devam edecek.” şeklinde konuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN