FETHİYE BELEDİYESİ İLE ÇİN ARASINDA SICAK İLİŞKİLER

Fethiye Belediyesi, Çin Halk Cumhuriyeti ile ilişkilerinde yeni bir adım attı. Fethiye Belediyesi'nin Kasım ayı olağan Meclis toplantısında, Fethiye ile Çin'in Qingdao West Coast New Area Bölge Belediye Başkanlığı arasında dostluk ve işbirliği imzalanması konusunda Belediye Başkanı Alim Karaca'ya yetki verildi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada; “Fethiye turizmi sadece birkaç aylık yaz sezonu ile sınırlı kalmamalı. Sadece İngiliz veya başka herhangi bir milletle de sınırlı kalmamalı. Hem turizmi çeşitlendirmeliyiz, hem de farklı milletlerden, farklı yaş ve gelir gruplarından turistleri Fethiye’ye çekmeliyiz.
Geçen Haziran ayında Fethiye’ye davet ettiğimiz bir Çinli medya ve işadamı grubu Kaymakamlık’ta, Belediyede, Ticaret Odası’nda çeşitli temaslarda bulunmuşlardı. Fethiye Otelciler Birliği ve TÜRSAB Temsilciliği ile de görüşmeleri olmuştu.
O arkadaşların Çin’de Fethiye için yaptığı lobi çalışmaları sonucunda, Çin’in en önemli, en zengin yerlerinden bir tanesinin belediyesi bizimle iletişime geçti. 
Çin’de önemli bir liman kenti ve önemli bir ihracat noktası olan Qingdao West Coast New Area’da ekonomi genel olarak gemi yapımı ve deniz mühendisliği, nakliye lojistiği, otomobil üretimi, makine ekipmanları, ev aletleri ve elektronik eşya üretimi, petrokimya mühendisliği üzerinde dönüyor. Bölge, 1.5 milyar nüfuslu Çin’in en zengin bölgelerinden biri olarak tanınıyor. 
Çinli yatırımcıların ve Çinli turistlerin Fethiye’ye ilgilerini artırabilirsek, bundan tüm bölgemiz kazançlı çıkacaktır.” ifadelerini kullandı. 
Fethiye Belediyesi ile Çin’in Qingdao West Coast New Area Bölge Belediye Başkanlığı arasında önümüzdeki günlerde dostluk ve işbirliği anlaşması imzalanması ve temasların hızlandırılması bekleniyor.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN