DELBEK KÜLTÜRÜ GELECEK NESİLLERE AKTARILACAK

Fethiye Kaymakamlığı öncülüğünde gerçekleştirilen 'Delbek Kültürünü Yaşatma' projesi hayata geçirildi. Bu faaliyet ile delbek kültürünü gelecek nesillere aktarılacak.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Fethiye’nin önemli kültürleri arasında yer alan delbek, hazırlanan proje ile gelecek nesillere aktarılacak. Fethiye Kaymakamlığı öncülüğünde gerçekleştirilen proje için Fethiye Kaymakamı Alper Balcı’nın katılımıyla Kaymakamlık Makamında toplantı gerçekleştirildi. 
BAŞKAN KARAKUŞ, “BU KÜLTÜRÜN GELECEK KUŞAKLARA AKTARILMASIYLA İLGİLİ ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ”
Beşkaza Kültür Ve Dayanışma Platformu Başkanı Devrim Karakuş,” Biz binlerce yıllık Türk geleneğinin çok önemli bir parçası olan bir kültürün yaşatıldığı Beşkaza coğrafyasının Fethiye ilçesindeyiz. Bir süre önce bilim kurulumuz tarafından açıklanan bir çalışmayla delbekçilik geleneğinin Unesco tarafından tespit edilmesi ve içerinden bir tanesinin de somut yaşayan kültür hazinesi olarak belirlenmesine dönük bir çalışma hayali kuruyorduk. Bugün Kaymakam Alper Balcı öncülüğünde ilgili Yörük Türkmen derneklerinin katılımıyla ve bu sanatın en büyük temsilcilerinden olan Türkan Abla ile bir toplantı gerçekleştirdik. Sonrasında bu kültürün dünya tarafından tanınması ve gelecek kuşaklara aktarılmasıyla ilgili çalışmalar yapacağız. Buradan katılım gösteren kuruluşlar, Anadolu Federasyon başkanlarıma, Ramazan Kıvrak ve İsmail Uzunoğlu’na, en büyük değerimiz Türkan ablaya ve bizi bir araya getiren Kaymakam Alper Balcı’ya teşekkür ediyorum” dedi.
DELBEK SANATÇISI ABACI,” BU KÜLTÜRÜ YAŞATMAYA ÇALIŞACAĞIM”
Delbek Sanatçısı Türkan Abacı ise,” Ben de elimden geldiği kadar bu kültürü yaşatmaya çalışacağım. Bize destek olan herkese başta Kaymakam Alper Balcı olmak üzere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN