CHP'den Foça Mahallesinde Gövde Gösterisi

Foça mahallesi, Fethiye Belediye Başkanı ve CHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Mahir Başarır'ı, Bodrum Belediye Başkanı ve CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras'ı meşalelerle karşıladı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Çalış sahilindeki hizmet tanıtım toplantısının ardından Foça mahallesinde halkla buluşan Fethiye Belediye Başkanı ve CHP Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Mahir Başarır, Bodrum Belediye Başkanı ve CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Aras, CHP Muğla İl Başkanı Zekican Balcı, CHP Muğla 28. Dönem milletvekilleri Cumhur Uzun, Süreyya Öneş Derici, Gizem Özcan ve CHP önceki dönem milletvekillerini Foça mahallesi sakinleri coşkuyla karşıladı.
Seçim otobüsünün Civcili Ahmet Ağa Meydanı’na yaklaşmasıyla birlikte yakılan meşaleler ve Yenimahalle muhtarı Enver Kavak’ın düzenlediği davul zurna sürpriziyle Günlükbaşı mahallesi bir anda şölen alanına dönüştü. 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Mahir Başarır ve CHP Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca vatandaşlarla karşılıklı çiftetelli oynadı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan mahalle toplantısında konuşan Alim Karaca, Foça mahallesine sık sık gelip gittiğini, bölgedeki sorunları çok iyi bildiğini ve son 5 yılda Foça mahallesine 84 milyon TL tutarında yatırım yaptıklarını dile getirdi. 

Karaca : Foça’yı Adeta Yeniden Yarattık
CHP Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca; “Foça, demokrasinin ve cumhuriyetin en iyi şekilde yaşandığı bir mahallemizdir. Yıllardır hep Foça’ya gelir giderim ve Foçalılarla özel bir gönül bağım var. 2019 yılında seçildiğimiz zaman ilk hizmetimize, icraatımıza da buradan başlamıştık. Altyapılarıyla, üstyapılarıyla Foça’yı adeta yeniden yarattık. Bugüne kadar Foça’ya tam 84 milyon’luk yatırım yaptık. Tabii ki yeterli değil. Çünkü sizler her şeyin daha fazlasını hak ediyorsunuz. Geçen seçimlerde buradan % 78 oy vererek, rekor bir oyla bizi Fethiye Belediyesi’ne gönderdiniz. Şimdi burada sizden söz istiyorum. Önce Ahmet Aras Başkanımızı, sonra beni ve sonrasında da Meclis listemizi desteklemenizi istiyorum. Bu sefer Foça’dan % 85 oy istiyoruz. Geçen 5 yıllık süreçte pandemileri, cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik krizlerini ve 11 ili etkileyen deprem felaketini yaşadık. Ama hiçbir zaman mazeret üretmedim. 41 mahallemizde her yeni nakış nakış ördük.” dedi. 

İki Uyumlu Belediyenin Neler Yapabildiğini Gördük
Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Alim Karaca, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Fethiye Belediyesi olarak müthiş bir uyum içinde çalıştıklarını belirtti. 
Alim Karaca, “yeni bir hizmet rekoruna hazır olun” diyerek, “Büyükşehir belediyemizle uyum içinde, cumhuriyet tarihinin Fethiye’de bir dönemde yapılmış en büyük yatırımlarını yaptık. Şu an itibariyle, toplam yatırımlarımızın tutarı 4 milyar 600 milyonu geçti. İddia ediyorum; Ahmet Aras başkanımızla birlikte yeni bir hizmet rekoru kıracağız. Arkadaşlar hiçbir şüpheniz olmasın, kazanıyoruz. Büyük bir oy rekoruyla 31 Mart’ta hep beraber kazanacağız. Gittiğim her yerde partili partisiz herkes bizi kucaklıyor. Şu anda burada da farklı partilerden bir sürü dostlarımız var. Çünkü biz kin, nefret bilmeyiz. Bu insanlarla gönül bağımız var. Biz herkese sevgi elimizi uzatıyoruz.” dedi.

Ali Mahir Başarır : Seni Halk Aday Yaptı
CHP Grup Başkan Vekili Ali Mahir Başarır, Çalış Sahilinde yapılan hizmet açılış töreninde Başkan Adayı Alim Karaca’ya “Seni halk aday yaptı” diyerek, memnuniyet anketlerini hatırlattı. Bunu Foça mahallesindeki toplantıda dile getiren Alim Karaca, “Biraz önce açılışta Grup Başkan Vekilimiz ‘seni halk aday yaptı’ dedi. Halkımız arasında yapılan memnuniyet anketleri neticesinde bu kutlu görevi bana tekrar verdiler. Bu partinin üyesi olmaktan gurur duyuyorum. Genel Başkanımız ve partimizin bütün kademelerindeki üyeleri asla yalnız yürümeyecekler. Nerede görev verilirse, sorumluluk makamında olan bir insan olarak, 81 vilayette görev almaya hazırız. Mayıs ayındaki genel seçimlerde farklı illerdeki görevlerimizde partimizin başarısı için nasıl var gücümüzle, hep beraber gidip çalıştıysak, şimdi yine partimize layık olmak için var gücümüzle çalışmalıyız. 5 yıl boyunca ekiplerimizle birlikte gecemizi gündüzümüze katarak çok çalıştık. Onun içindir ki Cumhuriyet tarihinin en büyük hizmetlerini yapabildik. Bu süreçte abluka gibi etrafımızı müfettişler sardı. Her gün biri geldi, biri gitti ama ben partime layık oldum. Yargıda bir tane dosyamız yok.” dedi.

Rantla Parayla İşimiz Yok
Fethiye Belediye Başkanı ve CHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca “sorumluluk makamındaki hiç kimsenin rantla, parayla işi olamaz” diyerek, “Bizim işimiz sizinle. Ben halkın rantı neredeyse, oradayım. Yaptığımız bütün yatırım halkın yararına olan yatırımlardır. İkinci dönemde de bu böyle olmaya devam edecek. Birileri rahatsız olsa da, Fethiye’yi örselemeye çalışsa da benim arkamda halkımız bulunduğu müddetçe rantçıların karşısında dimdik durmaya devam edeceğiz. Bizler Cumhuriyeti kuran bir partinin belediye başkanlarıyız. Nasıl bugüne kadar Cumhuriyet’in yolunda yürüdüysek, Atatürk ilke ve inkılaplarını her zaman yaşatmak için her ortamda savunduysak, bundan sonra da yaşatmak için mücadele edeceğiz. Sizlerden bir ricam var. 31 Mart’a kadar lütfen kırgınlıkları bir kenara bırakın. Yeni bir hizmet rekoru kırabilmek için bütün vatandaşlarımızla kenetlenmek zorundayız. Benim kimseye kırgınlığım, dargınlığım, küskünlüğüm yok. Partimin 1 puan daha fazla alabilmesi için sizlere ihtiyacım var. Uyumlu iki belediyenin Fethiye’mize neler yapabildiğini gördük. Ahmet Aras başkanımızla birlikte temel sorunları çözmek için, özellikle kırsaldaki problemleri çözebilmek için birlik olmak zorundayız. Ahmet Aras başkanımızla birlikte hep beraber yeni projeler üretiyoruz. Geleceğe dönük neler yapabileceğimiz konusunda proje ekiplerimizle birlikte çalışıyoruz. Fethiye’de çok güzel hizmetler yapacağız. 

İlçe Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi Uyumlu Olmak Zorunda

Büyükşehir olan yerlerde, ilçe belediyelerinin bütçesi Büyükşehir’den geliyor. O yüzden, Büyükşehir Belediyesi olan yerlerde ilçe belediyesi ve büyükşehir belediyesi mutlaka uyumlu olmak zorundadır. Fethiye’de 100 yılda 1 tane biyolojik arıtma yapılırken, biz 5 yılda 2 tane biyolojik arıtma, 6 tane terfi istasyonu ve tam 403 km yani buradan Afyon’a kadar olan bir mesafe uzunluğunda altyapı hat çekip, üst yapısını da bitirdiysek işte bu uyumlu iki belediyenin eseridir.” diyerek büyükşehir ile ilçe belediyesinin uyumlu olması gerektiğinin altını çizdi.
 

Ahmet Aras : Alim Başkanınız Olduğu İçin Çok Şanslısınız
Bodrum Belediye Başkanı ve CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Aras gün boyu birçok etkinliğe katılırken, son olarak Foça mahallesinde düzenlenen toplantıya katıldı. Seçim otobüsünden iner inmez Foça sakinlerinin yoğun ilgisiyle karşılaşan başkan adayı Aras vatandaşlarla tek tek ilgilenerek, fotoğraf çektirdi. 
“Çalış sahilinde düzenlenen hizmet tanıtım törenine katıldığını, Alim Karaca’nın Fethiye’ye muhteşem hizmetler yaptığını” dile getiren Ahmet Aras, “Alim başkan muhteşem hizmetler yapmış. Neler yaptığını anlattı. Aslında bize söyleyecek çok söz kalmamış. O kadar şanslısınız ki, Alim Karaca gibi bir başkanınız var. Ona sahip çıkın. Biz Muğla ve Fethiye olarak büyükşehir, küçükşehir ayrımını kaldırdık. Biz birlikte can cana, yan yana güç birliği yaparız. Onun parası yetmezse, ben takviye ederim. Benim yerim yoksa, ondan isterim. Bu hizmeti yine de yerine getiririz. Bugün sizlerin karşısına sizlere hizmet etmek için Bodrum’da 5 yıllık görev süremden sonra Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak çıktım. Kendimizi anlatmaya gerek yok. Biz zaten halkın çocukları, sizlerin evlatlarıyız. Kimseye başkan olmaya, efendilik yapmaya, patron olmaya gelmedik. Biz size yoldaş olmaya, hizmetkar olmaya geldik. Göreceksiniz önümüzdeki süreçte bu yapılan hizmetler gibi daha birçok hizmetle sizleri buluşturacağız.” dedi.

Aras : Fethiye’ye Kreşler Açacağız 
Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, Fethiye’de öncelikle kreşler açılması gerektiğini belirterek birkaç projesinden bahsetti.
Önceliğinin çocuklar, gençler olduğunu her fırsatta dile getiren başkan adayı Aras, “Çocuklarımız bizlerin ve ülkemizin geleceği, Cumhuriyetin teminatı, Atatürk ilke ve inkılaplarının koruyucusu olacaklar, onları iyi yetiştirmemiz lazım. Fethiye'ye çok acil yeni kreşler yapmamız lazım. Alim Karaca başkanın yaptığı tesisler gibi, sizlerin bütçesine uygun kreşler açacağız. 
Her ilçede istihdam ofisleri açıyoruz. İş bulamayan gençlerimiz gelip bize müracaat edecekler. Belediyede uygun kadro varsa belediyede değerlendireceğiz. Yoksa yetişemiyorsak da bütün diğer sektörlerden iş arayanlara bizim garantimizle, gençlerimize iş bulacağız.
Lise sınavlarına, üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler gidip özel ders alıyorlar, dershanelere gidiyorlar. Hayır, biz eğitimde fırsat eşitliğini savunuyoruz, o yüzden her mahallede etüt merkezleri açacağız. Çocuklarımız bu merkezlere ücretsiz gidecekler. 

Fethiye’deki 100 Yaş Evi Muğla’nın diğer köşelerinde de açılmalıdır.  
Altyapı, yol, toplu ulaşım bunlar Büyükşehir Belediyesi’nin görev ve sorumluğunda olan işlerdir. Bunlarla ilgili olarak zaten Alim Karaca Başkan Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarını yapmış. Biz de eksik kalanları tamamlayacağız. Hangi mahallede, hangi bölgede altyapı, su, kanalizasyon eksiği varsa, birlikte planlayacağız. 5 yıllık, 10 yıllık, 15 yıllık yani kısa, orta, uzun vadeli programlar yapacağız.” diyerek önümüzdeki günlerde projeleriyle ilgili geniş bir toplantı düzenleyeceğini söyledi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN