Baykal, 'Cennet Annelerin Ayakları Altında Olduğuna İnanan İnsanlarız'

Yeniden Refah Partisi Muğla Milletvekili Adayı İsmail Baykal ve il yönetimi dün çalışmalar kapsamında Fethiye sanayi esnafı ile merkez mahallelerde ikamet eden vatandaşlar ile bir araya geldi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Son Dakika 48

Parti politikalarını anlatan Yeniden Refah Partisi Muğla Milletvekili Adayı İsmail Baykal’a bir vatandaş tarafından “Sizler kadınların haklarını almak istiyorsunuz. Sizler kadınlarımıza haksızlık yapıyorsunuz” demesi üzerine, “Bizler cennet annelerin ayakları altındadır hadisi şerifini bilenleriz. Bizler kadınlar sizlere Allah’ın emanetidir diyen peygamberin ümmetiyiz. Bizi dünyaya getiren, bizlere şefkatle bakıp büyüten annemiz de bir kadındır. Bizim annemize olan saygımız bütün kadınlığa yöneliktir. Maalesef ulusal basında sözlerimiz çarpıtılmış yanlış yerlere çekilerek yanlış algı oluşturulmuştur. Bizler 6284 sayılı yasa üzerinden kadınların korunmadığını daha koruyucu ve engelleyici cezayı öngören yasanın hayata geçmesini kadınlarımızı daha etkin korumayı söylüyoruz” dedi.
Açıklamasını sürdüren Milletvekili Adayı Baykal, “Yeniden Refah Partisi olarak her daim kadınlarımızın hakkını ve değerini koruyup gözetmeyi öngören bir parti olmuşuzdur. Buradan resmen haykırıyorum, kadınlarımız ayakları altına cennet serilmiş, bizlere emanet edilmiş ki bu emanet onların korunmasız savunmasız olduğu anlamda değil. Onlara şefkat ve sevgi besleme anlamında bir emanet, bozkırın tezenesi merhum Neşet Ertaş’ın da dediği gibi kadınlar insandır bizde insan oğluyuz… Artık duyan duymayanlara bildirsin. Biz kadınlarımızın hakkına karşı olan değil daha etken bir yasa ile haklarını tam almaları için mücadele ediyoruz. Bugün yürürlükte olan ve bizlere devamlı bunun üzerinden algı yapılan 6284 sayılı yasa hala yürürlükte olmasına rağmen, kadına şiddet ve cinayet bitmemiştir. Bizler bu şiddeti ve cinayetleri bitirecek daha etkin ve caydırıcı yasa olsun diyoruz” şeklinde ifadeler kullandı.
Bu sözler üzerine soru soran vatandaşın da Yeniden Refah Partisi Milletvekili Adayı İsmail Baykal’a gelerek sarıldığı görüldü. Daha sonra Esenköy Mahallesi’nde halk ile buluşan Milletvekili Adayı Baykal, tarımsal ve hayvansal projeleri vatandaşlara anlattı. Baykal ve heyeti çalışmalar kapsamında bugün Milas ve mahallelerinde olacak.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN