Başpehlivan Kara, 'Seyircilere büyük coşkular yaşatacağız'

Fethiye Belediyesi Yağlı Güreşleri organizasyonu kapsamında er meydanına çıkacak olan Başpehlivan Recep Kara, 7 aylık maratonun Fethiye'de sona ereceğini belirtti. 

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Geçmiş dönemlerde önemli başarılara imza atmış olan 41 yaşındaki Başpehlivan Recep Kara, bu sporda her zaman gençlerin ustalarını örnek aldığını söyledi.

Başpehlivan Kara, “Güreş sezonumuz Nisan ayında Antalya’da başladı. 7 aylık maraton Fethiye’de sona eriyor. Çok yorucu bir süreç oldu. Böyle büyük bir organizasyon yaptığı için Fethiye Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Sezonun son organizasyonunda tüm başpehlivanlar burada. Ata sporumuza yakışır bir şekilde müsabakalarımızı gerçekleştiririz. Seyircilere büyük coşkular yaşatırız” dedi. 

Güreş alanı hakkında düşüncelerini aktaran tecrübeli güreşçi Kara, “Saha çok güzel… Maalesef bazı gittiğimiz yerlerde zemin iyi olmuyor ve bu sakatlanmamıza neden oluyor. Genç pehlivanlarımız her zaman ustalarını örnek alıyorlar. Yağlı güreşte usta çırak ilişkisi önemlidir. Ata sporumuzun böylelikle yaşatılacağını ve gelecek nesillere aktarılacağını düşünüyorum. Bizler de gençtik artık sporculuğumuzun son dönemlerindeyiz. Bu sahalar pehlivansız kalmayacaktır. Hedefim kürsüye çıkmak” şeklinde ifadeler kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN