Başkan Gürün, 'Çok daha güzel şeyler olacak'

Yerel seçimlerde tekrar aday olmama kararı alan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün veda ziyaretleri kapsamında, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Kemal Hıra, Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ve Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi. 

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Son Dakika 48

1999 yılından itibaren 3 dönem Muğla Belediye Başkanlığı ardından 2014 yılından itibaren de 2 dönem Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevi yapan ve 2024 yerel seçimlerinde aday olmama kararı alan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ve CHP İlçe Başkanı Mustafa Koyuncu ile birlikte 28 Aralık 2023 tarihinde FTSO’yu ziyaret etti. FTSO Meclis Başkanı Kemal Hıra, Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Başkan Yardımcısı Ramazan Dim, Yönetim Kurulu üyeleri Halil İbrahim Öztürk, Veli Önver ve FTSO Genel Sekreteri Ezgi Kullukçu, Başkan Osman Gürün’ü kapıda karşıladı. Samimi ortamda geçen ziyarette Osman Gürün, Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı görevi süresi boyunca uyumlu ve verimli çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Başkan Gürün, “Ben özellikle samimiyetle teşekkür etmeye, helalleşmeye geldim. Hep yanımızda oldunuz. Sorunların çözümü için beraber konuştuk çoğu zaman fikir birliği içinde olduk.

Yapılması gerekenler içinde üzerimize düşenleri yapmaya çalıştık. Her şey için çok teşekkür ederim.” dedi. Yerel seçimlerden sonraki süreci de değerlendiren Osman Gürün, “Ben bıraktım artık benden sonra ne olursa olsun düşünesinde değilim. Nereden aldık nereye getirdik beraberce ve ben Muğlamızın daha da ileriye gitmesini canı gönülden istiyorum.

Kim aday olursa olsun, seçimi kazanacak ve ben bir adım gerisinde emir eri gibi beklerim. Osman Başkan şu neydi dediklerinde hemen koşa koşa gider destek olurum. Seçilecek arkadaşımızla inşallah iyi bir işbirliği içinde işleri götürürüz ” diye konuştu. 

Fethiye Körfezi’nin temizliği için veriler hazır 
Konuşmasında Fethiye Körfezi’nin temizliği konusunda yapılan çalışmalara da değinen Başkan Gürün şöyle devam etti: “Çok daha güzel şeyler olacak. Sizi de ilgilendiren en önemli konulardan biri de Fethiye Körfezi’nin temizlenmesi.

Bu konuda yaptığımız çalışma belirli noktaya geldi. Tespitleri yaptık. Kaç metre kirlilik var ne kadarının alınması gerekiyor. Bunların tespiti yapıldı. Havuzu temizler gibi tümüyle alınması söz konusu değil çünkü belirli bir eko sistem var. 3-4 metreye kadar alınması gerektiğine dair rapor aldık. Devletinde de bu konuda yapması gerekenler var. Biz size veri hazırlıyoruz. Bu veriler doğrultusunda yapılması gerekenler ortaya çıkacak. “ 

Çıralı: “Destekleriniz için çok teşekkür ederiz”
FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı da Osman Gürün’e Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ilk günden itibaren içten ve samimi yaklaşımıyla kurumlar arası koordinasyonu sağlayarak Fethiye’ye ve Muğla’ya hizmetler için teşekkür etti.

Çıralı, “Üyelerimizin ve bölgemizin sorunlarının çözümü için ne kapınızı çalsak, sıcak, samimi ve yapıcı yaklaşımınızla bize destek verdiniz. Katkılarınız için çok teşekkür ederiz.” dedi. 

Ziyaret, Başkan Çıralı’nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’e teşekkür plaketi sunması ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN