ALZHEİMER DERNEĞİ 3 YAŞINDA

30 Ocak 2020 tarihinde faaliyetlerine başlayan Fethiye Alzheimer Derneği, 3. yıldönümünü kahvaltılı bir organizasyon ile kutladı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Fethiye Alzheimer Derneği Gündüz Yaşam Parkı’nda gerçekleşen programa Dernek Başkanı Dr. Mehdi Sadat, yönetim kurulu üyeleri, gönüllüler ve davetliler katıldı. Sohbet havasında geçen etkinlikte ileriye dönük çalışma planları ve hedeflere ulaşma doğrultusunda değerlendirmelerde bulundu. 
Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Fethiye Alzheimer Derneği Yönetim Kurulu Üyesi aynı zamanda Kurucu Üyesi Ferit Ferhangil, “Dr. Mehdi Sadat’ın önderliğinde birkaç arkadaş Fethiye’de toplandık. Bir ideal, hayal peşine düştük. Hayalimiz bir Alzheimer merkezi kurmaktı. Muğla genelindeki en yüksek Alzheimer hastası Fethiye’dedir. Bunun sebeplerine baktığımız zaman, yaşlı göçü alan şehir olmanın da etkisi var. Başka sebeplerde olabiliyor” ifadelerini kullandı. 
Açıklamasını sürdüren Ferhangil, “İlk olarak belediyeden bir arsa tahsisi aldık. Onun dışında devletten hiçbir yardım almadan tamamen vatandaşların, Fethiye halkının bağışları ile 2,5 milyon TL’ye yakın bir para harcadık. En nihayetinde 23 Eylül 2022 tarihinden itibaren Gündüz Yaşam Parkı’nda sevdiklerimizi kabul etmeye başladık. Her gün sabah ve akşam iki seansta olmak üzere muhtelif programlarımız var. Sevdiklerimiz, yakınlarıyla beraber buraya geliyorlar. Onların gerekli kontrollerini gerçekleştiriyoruz. Alzheimerın tedavisi yok ama geciktirmesi var, dolasıyla böyle bir hizmet veriyoruz. Tamamen sivil halkın devletle işbirliğiyle oluşumu, bu sene üçüncü yaşımızı üyelerimiz ve gönüllülerimizle kahvaltı yaparak kutluyoruz” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN