12 YAŞINDAKİ DEFNE, SATRANÇTA FETHİYE'YE DERECE GETİRDİ

Türkiye Satranç Federasyonu(TSF) tarafından organize edilen Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası'nda 12 yaş kızlar kategorisinde Türkiye sekizincisi olan Defne Omak, FRT TV'ye konuştu.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Fethiye Merkez Atatürk Ortaokulu’nda 6. sınıf öğrencisi olan Defne Omak, Antrenörü Gökçe Mermer ile birlikte Fethiye’ye derece ile döndü. Türkiye Satranç Federasyonu(TSF) tarafından Antalya’da organize edilen Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası’nda 12 yaş kızlar kategorisinde Türkiye sekizincisi olan Defne Omak, aldığı başarı sonrasında milli takıma girmeye hak kazanarak kampa çağırıldı. Madalyasıyla birlikte Fethiye’ye dönen Defne Omak FRT TV’ye açıklamalarda bulundu.
“3 SENEDİR HAZIRLANIYORDUM”
Aldığı başarı sonrası milli takıma giren, “Defne Omak, “Merkez Atatürk Ortaokulu’nda okuyorum. Türkiye Şampiyonası’nda Milli Takım’a girdim, sekizinci oldum. Turnuva Antalya’da oldu, 3 senedir hazırlanıyordum” dedi.
“SATRANÇ OYUNU’NA 3’ÜNCÜ SINIFTA BAŞLADIM”
Konuşmasını sürdüren Omak, “Satranca 3’üncü sınıfta başladım, derslerime çok katkı sağladı. Satranç oynamayı çok seviyorum. Pandemide çok çalıştım. Antalya’daki turnuva, Türkiye Şampiyonası olduğu için zordu ve farklıydı. Daha çok çalışıp, daha iyi şeyleri başarmak istiyorum. Sonraki hedefim birinci olmaktı” şeklinde konuştu.
“BAŞARIM İÇİN MUTLUYUM”
Başarım için mutluyum diyen Omak, “Ankara’da Kızılay birincisi oldum. Denizli’de iki tane birinciliğim var ve Muğla il birincisiyim. Turnuva 1 hafta sürdü. Orada değişik arkadaşlıklar yaptım. 1000’den fazla insan vardı. Güzel bir başarıyla Fethiye’ye döndüm ve başarım için mutluyum” ifadelerini kullandı.
DEFNE’NİN SATRANÇ BAŞARILARI
Milli Takım ve Türkiye 8.si -    Türkiye Yaş Grupları Şampiyonası-Antalya- Ocak 2023
Birincilik -            Küçükler İl Birinciliği Satranç Turnuvası-Muğla-Aralık 2022
Birincilik -            Denzli Barosu 10 Kasım Atamıza Saygı Satranç Turnuvası-Denizli-Kasım 2022
Birincilik -            Başkent Üniversitesi Uluslararası Açık Satranç Turnuvası-Ankara-Temmuz 2022
Birincilik -            Denizli Barosu Satranç Turnuvası-Denizli-Kasım 2021

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN