Usta Oyuncu Ferdi Akarnur'dan Fethiye'ye övgü: 'Keşke burada yaşayabilsek'
Tiyatro sanatının usta ismi Ferdi Akarnur, FRT mikrofonlarına yaptığı özel röportajda Fethiye'ye duyduğu hayranlığı dile getirdi. Akarnur, yeni oyununun yoğun ilgi gördüğünü belirterek izleyicileri tiyatroya davet etti.
Türk tiyatrosunun usta oyuncularından Ferdi Akarnur, FRT mikrofonlarına özel açıklamalarda bulundu. Fethiye’de bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Akarnur, kente olan hayranlığını samimi sözlerle dile getirdi.
Fethiye’nin doğal güzelliklerine dikkat çeken Ferdi Akarnur, “Fethiye çok güzel. Hatta Fethiye’de şu anda yaşayan, benim Levent Kırca’dan bir arkadaşım var; Ali Aslanoğlu. Burada gelinlikçi dükkanı var, eşi de ressam. Yaklaşık 14 senedir burada yaşıyorlar. Keşke olanak olsa da biz de burada yaşamaya başlasak” dedi.
Yeni oyunları hakkında da bilgi veren usta sanatçı, oyunun bu yıl ilk kez sahnelendiğini belirterek, “Oyunumuz yeni bir oyun. Yazarımız Devlet Tiyatrosu oyuncusu, aynı zamanda yönetmen. Eşi de yönetmen yardımcısı. İkisinin birlikte ortaya çıkardığı bir eser. İlk defa bu sene başladık ve oldukça yoğun ilgi görüyor. Gittiğimiz her yerde salonlar dolu” ifadelerini kullandı.
Oyunun içeriğine de değinen Akarnur, eserin politik bir düzen eleştirisi taşıdığını ancak ülkemizi hedef almadığını vurguladı. Akarnur, “Af politik bir eleştiri, bir düzen eleştirisi ama yabancı ülkeler üzerinden anlatılıyor. Fazla detay vermek istemiyorum. Çok güzel bir oyun, gelsinler, izlesinler” diyerek tiyatroseverlere çağrıda bulundu.

