Salı pazarından dikkat çeken yoğunluk
Fethiye'de her hafta Salı günleri kurulan Salı Pazarı'nda Ramazan Bayramı öncesinde yoğun bir kalabalık mevcut. Sizler için derlediğimiz haberimizde, pazarcı esnafı ve vatandaşlar arasında fiyatlar ve alım gücü üzerine farklı görüşler dile getirildi.
“Fiyatlar Çok Güzel”
Şevki Uçak, “Bugün de Salı Pazarında bayram yoğunluğu var. Satışlardan çok memnunum, çok güzel. Allah’a şükürler olsun, bundan iyi olamaz. Fiyatlarımızda çok güzel. Patlıcan 20 TL, Salatalık 20 TL. bu kadarı yetiyor. Allah bereket versin. Bu işe nankörlük etmem. “Pahalı” diyen vatandaşlar var. Pahalı diyenlere bir de “Bedava” desen de aynı. Ama pahalı mallar da var. Mesela fasulye 80 TL mesela Barbunya 100 TL ama Patlıcan 20 TL, salatalık 20 TL, elma 50–60 TL. Allah bereket etmesin ya…” dedi.
“Alım Gücünü Kaybettik”
Müşerref Çalışkan Kaplan, “Bodrum’da yaşıyorum. Emekliyim, öğretmen emeklisiyim. Salı pazarında burada fiyatlar uygun. Diğer yerlere göre daha pahalı, Bodrum biraz daha pahalı. Fakat ülkenin geneli pahalı. Şu anda ben birçok yeri dolaşıp geldim. 100 liradan aşağı meyve yok. Çoluğu çocuğu olanlar 1 kilodan, 2 kilodan aşağı alamıyor. Kalabalık aileler... Fasulyeler 100 liradan aşağı değil. Emekli maaşlarımız ortada. Ben 30.000 TL alıyorum, diğer insanlar 20 bin, 15 bin TL alıyor. Bununla kaç kilo fasulye alacak? Kaç kilo salatalık, domates alacak? Çocuğuna ne kadar meyve ulaştıracak?
Biz niye bu fakirliği yaşıyoruz? Biz niye bu alım gücünü kaybettik? Bayram ikramiyesi veriyormuş hükümet, 4.000 TL. Evet, 4.000 lirayla bir aylık tamam, meyvemizi alalım. Ya sonra? Tamam, bir kere alışveriş yapalım, kabul, bu ayı rahat geçelim. Ya sonrası?” şeklinde konuştu.