Fethiye'de Ejder Meyvesi Hasadı Başladı: Kilosu 200 TL
Fethiye'de tropikal ejder meyvesinin hasadı başladı. Yoğun ilgi gören meyvenin kilosu pazarda 200 TL'ye kadar alıcı buluyor.
Muğla’nın Fethiye ilçesinde tropikal iklimi seven ve son yıllarda üretim alanı artmaya devam eden ejder meyvesinde (pitaya) hasat sezonu başladı. İlçe genelinde yaklaşık 25-30 dönüm arazide üretimi yapılan ve yaklaşık 25 ton elde edilen ejder meyvesi, yüksek verim ve iyi fiyatıyla üreticisinin yüzünü güldürüyor.
Kalorisi düşük, lif ve antioksidan açısından zengin ejder meyvesi, sağlık açısından pek çok fayda sunuyor. Sindirimi kolaylaştıran bu tropikal meyve, bağırsak hareketlerini düzenliyor, kan basıncını düşürüyor ve kötü kolesterolü azaltıyor. Kalp sağlığını destekleyen ejder meyvesi, aynı zamanda bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Sağlıklı yaşam için doğal bir destek arayanlara öneriliyor.