Ekonomi

Ekonomi Haberleri

50 Girişimciye 1’er Milyon Hibe

KOSGEB, DTO, MUTSO ve AYSO arasında imzalanan protokol kapsamında, Makine ve gıda imalatı sektörlerinin gelişmesine yönelik iş fikri destek çağrısı ile, şartları yerine getiren toplam 50 girişimciye, 1’er milyon lira hibe verilecek.

Evlilik maliyeti en az 200 bin TL

Düğün sezonun devam etmesiyle çarşı-pazarda hareketli günler sürüyor. Ancak enflasyonla birlikte düğün maliyetleri de son yılların zirvesinde. Beyaz eşyasından mobilyasına, gelinlikten salon kirasına kadar bir düğünün maliyeti en az 200 bin TL. 

Fethiye’de Dershane Ücretleri Dudak Uçuklattı 

2023 – 2024 yılı öncesinde dershane arayışına giren veliler her geçen gün yeni zamlarla karşılaşmaya devam ediyor.

Pazar Esnafı Maliyetlerden Dolayı Zararına Satış Yapıyor

Fethiye’de her hafta kurulan Salı Pazarı’nda esnaf Bahri Demircioğlu, maliyetler hakkında isyanını FRT TV mikrofonları aracılığıyla anlattı. Esnaf Demircioğlu, eve ekmek götürebilmek için zararına satış yaptığını belirtti.

Kaçar “Üretemeyen bir ülkenin kazanamayacağını biliyoruz”

Fethiye’de her Salı kurulan Salı Pazarı’nda esnaflar, mazota gelen zamlardan dert yanıyor. Yıllardır meyvecilik ile uğraşan Orhan Kaçar, FRT TV mikrofonlarına çeşitli açıklamalarda bulundu.

Vatandaşlar akaryakıt zammına isyan etti

ÖTV zammı sonrası üç ayda zam üstüne zam gören akaryakıtta yeni artış kapıda. Yüzde 25 artış sonrası 90 doları aşan petrol fiyatları durmuyor. Analistler petrol için 3 haneli rakamları telaffuz ederken vatandaş ise zamlara isyan etti.

Kıl Keçisi Projesi için Son Başvuru 15 Eylül’e Uzatıldı 

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin üç ilçede devam edeceği Kıl Keçisi Projesi’ne başvuru süresi 15 Eylül’e kadar uzatıldı. 

Motorin ve benzine zam geliyor

Motorine 1,50 TL'lik zam için tarih belli oldu. Zammın 13 Eylül Çarşamba saat 00.01’den itibaren geçerli olacağı belirtiliyor.

Pazarda Ne Alan Memnun Ne Satan!

Tarımda artan girdi maliyetleri çiftçileri zor durumda bıraktı. Özellikle akaryakıta gelen zamlar, üreticilerin belini büktü. Üretici pazarı olarak da bilinen Cuma pazarında FRT TV mikrofonlarına konuşan pazarcı esnafı, girdi maliyetleri başta olmak üzere çeşitli açıklamalarda bulundular. 

Tarımsal Üretimde Üreticiye Laboratuvar Desteği 

Muğla Büyükşehir Belediyesi modern tarım tekniklerinin uygulanması ve verimin arttırılması amacıyla kurmuş olduğu Toprak, Bitki, Sulama Suyu Analiz Laboratuvarında 2015 yılından bugüne kadar 10 bin 957 toprak, 5 bin 150 bitki, 607 su toplam 16 bin 714 analiz gerçekleştirdi. 

Benzine İndirim Geldi!

Akaryakıt fiyatlarındaki dalgalanma sürerken, bugün benzine zam yerine indirim geldi.

Şeftalinin kilosu “40” lirayı gördü

Salı pazarında yaz aylarının sevilen meyvelerinden biri olan şeftalinin kilosu 40 liradan satılıyor.

Motorin Tarihinin Zirvesini Yaşıyor

Son dönemde zam üstüne zam gelen akaryakıtta fiyatlar durmak bilmiyor. Fethiye’de bir litre motorin 38 lira 80 kuruş oldu.

Üretici Kazanıyor, Milas Kazanıyor

Milas Belediyesi’nin üreticinin artan maliyetlerine destek olmak için başlattığı yüzde 50 hibeli kışlık fide desteği projesi kapsamında 300 bin fide, başvuruda bulunan 77 üreticiye teslim edilmeye başlandı.

Motorine zam yolda

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını takibe devam ediyor.

Büyükşehir’den 700 Üreticiye 3 Milyon TL Değerinde Kaba Yem Desteği

Muğla Büyükşehir Belediyesi Kaba Yem Desteği projesi ile piyasa değeri yaklaşık 3 Milyon TL olan kaba yemi üreticilere dağıtıyor.

Benzine zam kapıda

Döviz kurlarındaki dalgalanma ve Brent petrol fiyatlarındaki hareketlilik nedeniyle benzin ve motorin fiyatları sürekli değişiyor. Motorine yapılan zammın ardından, benzin fiyatlarına da 1,30-1,55 TL arasında bir zam bekleniyor.

Parkomat Ücretlerine Zam

Fethiye'de yol üstü otopark ücretlerine zam geldi. Yeni gelen zamlar ile beraber park ücretleri 15-30 dakikası 15 TL'den 20 TL'ye, 30-60 dakikası 17 TL'den 25 TL'ye, 60-120 dakikası ise 25 TL'den 35 TL'ye yükseldi.

Muğla’da Toplu Taşıma Ücretleri Ne Kadar Oldu?

Muğla'da toplu taşıma araçlarına ve taksi ücretlerine zam geldi. 15 Ağustos tarihinden itibaren geçerli olacak yeni fiyatlara göre öğrenci tarifesi 9,90 lira olurken, tam tarife 18,90 olarak belirlendi. 

Toplam 504 haber.