Fethiye Engelli Meclisi Genel Kurulu: Necdet Yaman Başkanlıkta Devam Kararı Aldı

Fethiye Kent Konseyi Engelli Meclisi'nin 4. Olağan Genel Kurulu, engelli bireyler ve ailelerinin katılımıyla gerçekleşti. Bu önemli genel kurulda, Fethiye Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Necdet Yaman, engelli meclisi yönetim kurulu başkanlığına yeniden seçilerek güven tazeledi. Yürütme kurulu üyeliklerine ise Metin Erat, İhsan Aytanç, Esra Topuz, İlyas Arıkan, Emek Karagöz ve Niyazi Köse gibi değerli isimler getirildi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Canan Bütün’ün divan başkanlığını yaptığı genel kurulda, yardımcılığı Dilara Bağhan, yazmanlık görevini ise Emek Karagöz üstlendi. Genel kurula, Fethiye İşitme Engelliler Dernek Başkanı Can Gündüz’ün yanı sıra Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şubesi Sekreteri Mehmet Özdemir, Fethiye Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Akbuğa ve Turkuaz Paralimpik Spor Kulübü yönetim kurulu üyeleri de iştirak etti.

Başkan Yaman, Fethiye’nin engelsiz bir kent olma yolunda ilerlediğini ve engellilerin yaşam kalitesini artırmak için atılan adımları vurgulayarak, “Engellilerin azaldığı ve engelliliğin olmadığı yıllar diliyorum. Fethiye’de engellilerle ilgili meclisin toplanmasını sağladık. Mekana ve hizmete erişim, sosyal dışlanmanın önlenmesi, engelli nakil aracının Fethiye’de bulunması, engelsiz taksi, ortopedik engelli araçların tamiri ve ilçedeki araç park sayısının artırılması gibi önemli kararlar alındı.” dedi.

Fethiye Belediye Başkanı danışmanı Yavuz Topateş de, “Toplumda hepimiz birer engelli adayıyız. Sorunlarınızı çözmek için belediye olarak elimizden gelen desteği göstereceğiz.” ifadeleriyle toplumun her kesiminin engellilere yönelik duyarlılığını ve destek olma arzusunu dile getirdi.

Fethiye Kent Konseyi Engelli Meclisi’nin 4. Olağan Genel Kurulu, engellilere yönelik umutları yeşertiyor ve Fethiye’nin engelsiz bir geleceğe doğru emin adımlarla ilerlediğini gösteriyor. Bu gelişmeler, şehrin sosyal duyarlılığının ve dayanışmasının güçlü bir örneğini teşkil ediyor.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN