TURNUVADA DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLERİNİ ALDI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen ve rekor katılımla gerçekleşen Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Satranç Turnuvası'nda başarılı sporculara kupa ve madalyaları ödül töreni ile verildi.  

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nde 8-9 Ekim 2022 tarihlerinde düzenlenen Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Satranç Turnuvası’na farklı yaş gruplarında 5 ayrı kategoride toplam 270 sporcu katıldı. Sporcular kadar ailelerin de yoğun ilgi gösterdiği iki gün süren turnuvaya çevre illerden de Denizli, Aydın ve Antalya’dan da katılım olması dikkat çekti. Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Muğla İl Temsilciliği Hakem Kurulunun görevlendirdiği 8 hakem gözetiminde yapılan çekişmeli geçen karşılaşmaların ardından dereceye giren sporculara kupa ve madalyaları törenle verildi. Törene Fethiye Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Harun Reşit Yiğit, Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ve Sayman Üye İbrahim Erdem, TSF Muğla İl Temsilciliği Gözetmeni Ahmet Murat Yenici, TSF Fethiye İlçe Temsilcisi Ünat Sayın’ın katıldı. 


Törende konuşan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, satranç sporunun özellikle çocuk gelişimindeki önemine değinerek, “Çocuklarımızda zeka ve öğrenmenin gelişmesine katkı yapan satranç sporuna ilginin her geçen gün artması çok sevindirici. Ben satranç oynamayı bilmiyorum, bilmek isterdim. Çocukken satrancın önemini bilseydim ben de satranç öğrenirdim ve satrançla bağımı koparmazdım. Turnuvaya katılan tüm çocuklarımıza tavsiyem satrançla olan bağlarını koparmamaları. Rekor katılımla düzenlediğimiz Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Satranç Turnuvasına katılan tüm sporcularımızı, çocuklarımızı tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.” diye konuştu. 


Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Satranç Turnuvası’nda 5 ayrı kategoride ilk üçe giren 15 başarılı sporcu kupa ile ödüllendirilirken, ilk 10’a giren sporculara ise madalyaları verildi. 


Turnuvada 7 yaş kategorisinde; birinci Deniz Gurur Özdeniz, ikinci Mete Akakıncı, üçüncü Ahmet Aras Erdem, 8 yaş kategorisinde; birinci Erol Efe Çatal, ikinci Efe Sayın, üçüncü Metin Ege Çatal, 10 yaş ve altı kategorisinde; birinci Mustafa Çınar Dirik, ikinci Deniz Aras Kılıç, üçüncü Kağan Tuğrul, 12 yaş ve altı kategorisinde; birinci Barkın Yaşar, ikinci Defne Omak, üçüncü Eran Fırat Erdem, açık kategorisinde; birinci Kağan Torun, ikinci Mihriban Hekimoğlu, üçüncü Ömer Melih Kocaköse madalya kazanan sporcular oldu.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN